Дизайн
Подобається

Дачний сезон: Як за 1 годину перетворити пусту яму на чудовий ставок! (Фото+відео)

12/04/2016
Дачний сезон: Як за 1 годину перетворити пусту яму на чудовий ставок! (Фото+відео)

Приватний будинок – це не просто альтернатива квартирі. Це місце, де можна відчути себе вільніше і спокійніше. Природно, облагородити ви теж можете і будинок, і ділянку так, як вам подобається. Якщо у вас є трохи вільного місця на задньому дворі, то чому б не зробити там ставок? Нехай невеликий, але ставок. Навіть якщо нетрі мегаполісу тягнуть з усіх боків свої лапи, то ваш будинок буде оазисом природи, безтурботності і краси.

a

Вам знадобиться:

  • мотузка;
  • лопата;
  • ПВХ-плівка для ставка;
  • насос для фонтану (за бажанням);
  • камені, керамічні статуетки, декоративна тріска і т.д .;
  • засіб для очищення ставу.

Розмітьте майбутні контури ставка. У буквальному сенсі прокладіть мотузку по контуру бажаного водойому. Так ви не помилитеся ні з формою, ні з розміром.

b

Почніть копати. Пам'ятайте, що найглибше місце вашого ставка буде в центрі. А чим ближче до краю, тим менше буде глибина водойми.

c

Застелите ставок плівкою. Це найоптимальніший варіант, адже саме за рахунок плівки буде триматися вода. Краї підкладки повинні виступати на 10-15 сантиметрів від краю "берега". Тепер зі шланга наповніть ставок водою і додайте трохи засобу для очищення ставу.

d

Залишилося небагато – декор. Краї плівки прекрасно ховаються і фіксуються під декоративним камінням, а простір навколо ставу можна обробити декоративною тріскою, галькою або засадити травою. При бажанні можете встановити невеликий фонтанчик: в даному випадку це фонтанний насос, з'єднаний шлангом з керамічної жабою.

e

Готово, залишилося тільки сісти де-небудь в тіні і насолодитися дзюрчанням води, співом птахів і зеленню навколо!

 


                         



Коментарі