Економіка України
Подобається

Як зміниться ринок оренди житла з прийняттям нового закону

09/04/2016
Як зміниться ринок оренди житла з прийняттям нового закону

Уряд має намір сформувати в Україні ринок орендного житла.

Віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко зазначив, що відповідний законопроект «Про орендне житло» вже розроблений і знаходиться на узгодженні з центральними органами виконавчої влади.

 

gfdsjl

 

Чиновник упевнений, що після обговорення і узгодження документ буде винесено на розгляд уряду. «Сподіваємося, що незабаром він буде прийнятий, і 2016 рік стане роком початку роботи програми орендного житла в Україні», – зазначив віце-прем'єр-міністр.

 

У проекті закону редакції Мінрегіону розроблені заохочення для інвестування. Наприклад, передбачаються пільги при зведенні та експлуатації орендного житла. Земля для будівництва надаватиметься безкоштовно, а замовник не буде перераховувати кошти для розвитку інфраструктури. Приєднатися до інженерних мереж також можна буде безкоштовно.


Чиновник упевнений, що такий закон буде сприяти виведенню ринку оренди житла з тіні. «Мета закону – вивести орендне житло з тіні, створити прозорі відносини між орендарем та орендодавцем, сприятливі умови для інвестицій в орендне житло, можливості наповнення цього ринку якісною пропозицією, знижуючи вартість такого житла. У нових умовах пропонуємо, щоб орендним житлом могли користуватися не тільки фізичні особи, а й підприємства. Останні могли б знімати житло для своїх працівників », – говорить Геннадій Зубко.
 


                         



Коментарі