Дизайн
Подобається

Ось чому ніколи не потрібно заправляти ліжко відразу після пробудження

07/04/2016
Ось чому ніколи не потрібно заправляти ліжко відразу після пробудження

spalnja

Пам'ятайте, мами в дитинстві завжди змушували нас застеляти ліжко? Доводилося підніматись ні світ ні зоря і, тільки-но прокинувшись, прибирати ліжко. Виявляється, мами були не праві! Набагато краще для здоров'я не застеляти ліжко зовсім. Чому?

Вся справа в цьому чудовиську:

gfdsrj

Це пиловий кліщ. Ці жучки, яких можна розгледіти тільки під мікроскопом, безладно бігають по ліжку. Вчені з Університету Кінгстона визначили, що в середньому кожне ліжко населяє до 1,5 мільйонів таких кліщів. Вони виділяють в повітря алергени, які здатні спровокувати астму. А харчуються вони залишками шкіри людини, яка лущиться під час сну.

Для повноцінного існування кліщів ще потрібна волога. Це можуть бути піт, слина, сльози або пролитий чай. Кліщам не важливо. Головне, що, коли ви заправляєте ліжко, воно стає затишним парником, сприятливим для подальшого процвітання ваших «сусідів». Якщо ліжко не застеляти весь день, вона висохне швидше, що кліщам категорично не подобається (вони від такого можуть і померти).

Вчені рекомендують заправляти ліжко через кілька годин після пробудження. А ще краще ввечері після роботи. Тоді кліщам точно прийде кінець.

 


                         



Коментарі