Економіка світу
Подобається

Нафта подорожчала після несподіваних новин зі США

07/04/2016
Нафта подорожчала після несподіваних новин зі США

Ціни на нафту, злетівши в середу на 5%, продовжують рости через несподіване скорочення товарних запасів палива в США. Нафта Brent на лондонській біржі подорожчала на 0,65% – до $40,10 за барель. WTI на Нью-йоркській товарній біржі виросла в ціні на 0,9% – до $38,08 за барель.

За даними міністерства енергетики в США, товарні запаси нафти в країні впали на 4,937 млн ​​барелів при очікуваному аналітиками підвищенні на 2,85 млн барелів. Як повідомив напередодні Американський інститут нафти, запаси нафти минулого тижня впали на 4,3 млн барелів.

 

nocredit

 

Разом з тим резерви бензину виросли на 1,44 млн барелів, нафтопродуктів – на 1,8 млн барелів, тоді як в обох випадках експерти прогнозували зниження.

Учасники ринку бачать й інші ознаки встановлення балансу попиту і пропозиції на ринку.

У США триває повільне зниження виробництва нафти – на 14 тис. барелів на день до 9,01 млн на день.

Країни ОПЕК поступово просуваються до досягнення домовленості про обмеження видобутку. Компромісом може стати пропозиція Кувейту заморозити виробництво на лютневому, а не на січневому рівні, що повинно полегшити для Ірану можливість приєднатися до домовленості. Іран наростив видобуток на 6% в порівнянні з січнем.


                         



Коментарі