Технології
Подобається

17 речей які дуже схожі і їх відмінності, які більше не поставлять вас в глухий кут

27/03/2016
17 речей які дуже схожі і їх відмінності, які більше не поставлять вас в глухий кут

Час від часу доводиться замислюватися, а чим відрізняються, наприклад, суші від ролів. Або балкон від лоджії. Або проспект від бульвару. Або маслини від оливок …

1. Маслини і оливки

kjdhgiu

Всупереч розхожій думці, маслини і оливки – це плоди одного дерева. У всьому світі, крім Росії і країн СНД, плоди оливкового дерева називають оливками (зеленими або чорними).

У російській мові під маслинами на увазі чорні оливки, які досягли повної зрілості. Саме їх використовують для виробництва оливкової олії.

2. Суші і роли

2

Суші (сусі) – це загальна назва популярної страви японської кухні з клейкого рису і морепродуктів. Роли – один з видів суші.

Класичні суші є грудочки рису, накриті рибою. А роли – це рулети з рису з начинкою, загорнені в лист водоростей норі.

На відміну від суші, до складу ролів можуть входити будь-які начинки, в той час як суші готують тільки з морепродуктами.
Суші готують руками, а роли – за допомогою спеціального килимка-макису.

3. Фортепіано, піаніно і рояль

3

Фортепіано – це загальна назва класу інструментів, що мають клавіші і молоточкову механіку.

Піаніно, як і рояль, – це різновиди фортепіано.

Між собою піаніно і рояль відрізняються формою і внутрішнім пристроєм. В піаніно струни, дека і механічна частина розташовані вертикально, а не горизонтально, тому піаніно менше, ніж рояль.

4. Проспект і бульвар

4

Проспект є широкою проїжджою вулицею, призначеної для руху транспорту. Проспектами, як правило, називають центральні вулиці або ті, які з'єднують важливі частини міста.

Бульвар є алею з обов'язковою пішохідною зоною і зеленими насадженнями. Бульвари можуть перебувати в будь-якій частині міста, часто будучи зеленою «віддушиною» в промзонах або біля завантажених доріг.

5. Балкон і лоджія

5

Існує помилкова думка, що лоджія – це засклений балкон. Насправді балкон і лоджія відрізняються більш суттєво.

Балкон – це навісна майданчик, яка виступає за межі стіни будинку і відкритий з трьох сторін.

Лоджія – це вбудований в приміщення майданчик, який з трьох сторін огороджений стінами будівлі і тільки з одного боку відкритий.

І балкон, і лоджія можуть бути засклені.

6. Скороварка, мультиварка і пароварка

6

Скороварка – це універсальна каструля з товстими стінками і герметичною кришкою. Продукти всередині скороварки знаходяться під високим тиском, що допомагає їм готуватися в два-три рази швидше. Скороварку можна використовувати і на плиті, і від мережі.

Мультиварка – прилад, оснащений електронним начинням, яка контролює всі процеси приготування їжі. Мультиварка відрізняється від скороварки більш багатим функціоналом і технологією приготування їжі. В мультиварці немає високого тиску.

Пароварка являє собою пристрій, що складається з декількох з'єднаних між собою ємностей, який готує їжу на пару. В пароварці, на відміну від мультиварки і скороварки, можна готувати одночасно кілька страв.

7. Коло і круг

7

Окружність являє собою замкнуту лінію. Коло – це простір, обмежений окружністю.

Окружність є кордоном кола. У окружності є довжина, а у кола її немає.

 

8. Оса і бджола

Зовні оса відрізняється від бджоли більш струнким тілом і менш густим волосяним покривом. Оси не збирають пилок і не запилюють рослини, на відміну від бджіл, чиє головне призначення в природі полягає в запиленні квіток. Всі бджоли виробляють мед.

Серед ос це можуть робити тільки деякі види.

 

9. Близнюки і двійнята

З медичної точки зору поняття «двійнята» не існує. Двох і більше дітей, які народилися у однієї матері практично однозначно, називають близнюками. При цьому розрізняють однояйцевих і різнояйцевих близнюків.

Однояйцеві близнюки виходять при заплідненні однієї яйцеклітини, яка потім поділилася. Разнояйцевие виходять при заплідненні двох яйцеклітин двома сперматозоїдами. Саме їх в народі називають двійнятами.

Однояйцеві близнюки завжди однієї статі і практично однакові зовні. Разнояйцевие близнюки можуть бути схожі між собою не більше, ніж звичайні брати і сестри.

 

10. Англія і Великобританія

Великобританія – це острівна держава в Північно-Західній Європі, яке включає в себе чотири історичних регіону – Англію, Шотландію, Уельс та Північну Ірландію.

Таким чином, Англія – ​​це частина Великобританії. В англійській мові «регіони», що входять до складу Великобританії, називаються «countries», що перекладається як «країни». Можливо, в цьому причина виниклої плутанини.

 

11. Фентезі і фантастика

Фантастика – жанр в художній літературі і мистецтві, для якого характерне порушення кордонів реальності, опис вигаданих світів. Сучасна фантастика включає в себе такі жанри, як наукова фантастика, фентезі, жахи, магічний реалізм та багато інших.

Фентезі – це жанр фантастики, заснований на використанні міфологічних і казкових мотивів. Для світу фентезі характерні чарівні істоти (чаклуни, ельфи, гноми, дракони) і надприродні явища. Принципова відмінність чудес фентезі від їх казкових аналогів в тому, що вони є нормою описуваного світу і діють системно, як закони природи.

Коли говорять про відмінності між фентезі та фантастикою, найчастіше під фантастикою увазі інший фантастичний жанр – наукову фантастику.

 

12. Бандероль і посилка

Бандероль і посилка розрізняються, в першу чергу, своєю масою і обсягом. Бандероль – це малогабаритне поштове відправлення, вага якого не перевищує двох кілограмів. Посилкою можна відправити великі речі вагою до 10 (іноді і більше) кілограмів.

 

13. Дезодорант і антиперспірант

Дезодоранти відрізняються від антиперспірантів складом і способом дії. Механізм дії дезодорантів полягає в запобіганні розмноження бактерій у вологому середовищі. Дезодоранти в основному маскують або послаблюють запах поту.

Антиперспіранти усувають причину неприємних запахів, блокуючи потові залози. Час дії дезодорантів зазвичай кілька годин, тоді як антиперспіранти здатні забезпечити захист до доби. Використовувати антиперспіранти потрібно обережніше через їх хімічний склад.

 

14. Епіляція і депіляція

Епіляція – видалення волосся за допомогою руйнування волосяних цибулин. Існують різні види епіляції: лазерна, фото-, електроепіляція і інші.

Депіляція – видалення видимої частини волосся. Розрізняють гоління і хімічну депіляцію (за допомогою крему).

Епіляція позбавляє від волосся на більш тривалий час. Однак способу позбутися зайвого волосся назавжди сьогодні не існує.

 

15. Духи, парфумерна вода, туалетна вода

Духи, парфумерна вода і туалетна вода – це види парфумерії, що розрізняються концентрацією парфумерного екстракту.

Найбільш висока концентрація ароматичної композиції в парфумах (15-30% і більше). Це робить духи найбільш стійким і дорогим видом парфумерії. Духи через їх сильноий аромат рекомендується використовувати у вечірній час і взимку.

Парфумерна вода – парфумерія, яка містить 10-20% ароматичних масел. Парфумерну воду часто називають денними духами, запах зберігається близько 4 годин.

Туалетна вода – легкий вид парфумерії, з вмістом 4-10% аромамасел. Туалетною водою можна користуватися кілька разів на день. Туалетна вода відмінно підходить для теплої пори року.

 

16. Готель і хостел

В індустрії туризму готель і хостел прийнято розрізняти за кількістю і різноманітністю послуг.

Хостел називають заклади для тимчасового проживання, де запропоновано весь необхідний мінімум послуг, потрібний гостю.

Готелі пропонують більш високий рівень комфорту і якомога ширший набір додаткових послуг, в тому числі і ексклюзивні послуги.

 

17. Макарони і паста

Макарони – це вироби з висушеного тіста різноманітної форми. Зазвичай макарони виготовляються з пшеничного борошна.

Паста – європейська назва макаронів і однойменну назву популярного італійського блюда з них же.

По суті макарони і паста – це синоніми. У деяких країнах (наприклад, в Італії) пастою (макаронами) називаються вироби, виготовлені тільки з твердих сортів пшениці.


                         



Коментарі