Технології
Подобається

5 додатків, які потрібно видалити з Android прямо зараз

25/03/2016
5 додатків, які потрібно видалити з Android прямо зараз

Зазвичай на наші сторінки потрапляють найновіші і найкращі програми, які ми рекомендуємо до установки. Цей огляд побудований геть протилежним принципом. У ньому ви знайдете найвідоміші і старі програми, які потрібно негайно видалити з Android.

aa

Facebook та інші соціальні мережі

Соціальна мережа Facebook є сьогодні найпопулярнішою в світі, тому не дивно, що відповідний мобільний додаток встановлено у величезної кількості користувачів.

Мобільний клієнт дозволяє вам отримувати повідомлення про нові лайки, постити фотки своєї їжі і завжди залишатися на зв'язку з друзями. Однак замість цього додаток споживає величезну кількість системних ресурсів і значно зменшує термін роботи мобільного гаджета від батареї. Відповідно до щорічного звіту AVG Android App Report, саме мобільний клієнт Facebook займає верхні рядки в хіт-параді самих ненажерливих програм на платформі Android.

 a

Альтернатива. Використовуйте мобільну версію Facebook в будь-якому сучасному браузері. Функціональність відрізняється ненабагато, зате відсутні дратівливі повідомлення і стрімке таненя батареї.


The Weather Channel і інші погодні додатки

The Weather Channel – відмінний приклад того, як на найпростішій функції – відображенні прогнозу погоди – розробники примудряються вибудувати цілий мегакомбайн. Тут ви побачите і анімовані шпалери, і метеорологічні карти, і букет інтерактивних віджетів, і бог знає що ще. Все це господарство сидить в оперативній пам'яті пристрою, кожні п'ять хвилин стукає в інтернет і, зрозуміло, самим безсовісним чином з'їдає заряд вашої батареї.

b

Альтернатива. Вигляньте в віконце – ви отримаєте набагато надійнішу інформацію, ніж те, що показує віджет робочого столу. Якщо необхідний прогноз, то Google надасть вам найнадійніше пророкування на тиждень вперед.
 

AntiVirus FREE і інші антивірусні програми

Дискусія про те, чи потрібні антивірусні програми на пристроях під управлінням Android, іноді буває досить гарячою. Я дотримуюся думки, що якщо ви не отримуєте root-права на пристрої і не встановлюєте зламані програми зі сторонніх сумнівних джерел, то антивірус вам не потрібен. Компанія Google пильно стежить за вмістом свого магазину і моментально видаляє з нього всі потенційно небезпечні елементи, тому завжди активний моніторинг антивіруса буде тільки гальмувати ваш смартфон або планшет.

c

Альтернатива. Якщо виникли все-таки сумніви в здоров'я гаджета, то встановіть антивірус, проскануйте, а потім видаліть його.


Clean Master і інші оптимізатори системи

Віра в чудеса є найголовнішою рушійною силою для поширення різних «очищувачів» і «оптимізаторів». Мовляв, сотні кращих програмістів Google не змогли довести свою систему до розуму, а ось цей винахідник-одинак ​​взяв і зробив! Поспішаємо вас засмутити: більшість подібних додатків або взагалі нічого не роблять, або завдають тільки шкоди.

Очистити кеш, видалити залишки старих програм можна і вбудованими системними інструментами. Очищення ж пам'яті насправді тільки сповільнює запуск програм і роботу Android замість обіцяного творцями утиліти прискорення системи.

d
Альтернатива. Використовуйте наявні в Android інструменти для очищення кеша додатків. Забудьте про оптимізацію пам'яті.


Браузер за замовчуванням

Деякі виробники і розробники сторонніх прошивок постачають свої творіння спеціальними версіями браузера. Як правило, в них намертво вшиті посилання на сайти рекламодавців і інший непотрібний вам контент. Крім цього, ніхто не може поручитися, що такий браузер не зливає вашу інформацію наліво. Краще ніколи не використовувати подібну програму і взагалі, якщо це можливо, видалити її з системи.

 e

Альтернатива. Для Android існують десятки хороших браузерів, але самим надійним і швидким є, безсумнівно, Google Chrome. Він функціональний, має підтримку найсучасніших веб-технологій, вміє економити мобільний трафік і володіє простим і зрозумілим інтерфейсом.

 


                         



Коментарі