Економіка світу
Подобається

Росія замінює турецькі фрукти сирійськими

22/03/2016
Росія замінює турецькі фрукти сирійськими

До Росії почали постачати овочі та фрукти з Сирії. Вони повинні замінити заборонені з січня турецькі продукти. Минулого тижня до порту Новоросійська прибула друга партія продуктів – близько 3 тис. т апельсинів, лимонів, грейпфрутів, томатів і капусти. До цього постачання з Сирії мали пробний характер і складалися з невеликих партій.

 

"Спочатку у нас виникли проблеми з імпортом з Сирії. Перший 61 контейнер (близько 1,2 тис.і т) простояв в порту понад десять діб через невірно оформлені митні документи, що призвело до псування частини продуктів. Крім того, вчасно не була отримана митна вартість сирійських товарів, що також затягло процедуру оформлення. До моменту розвантаження другої партії ці проблеми були вирішені, що надійшли в порт контейнери були оформлені за дві доби", – повідомив гендиректор компанії-постачальника Аслан Панеш.

 

sdfcxvb

 

Він також зазначив, що в планах довести обсяг імпорту до 5 тис. т на тиждень. Ведуться переговори про збут сирійських продуктів у найбільші мережі супермаркетів "Магніт" і "Пятерочка".


                         



Коментарі