Технології
Подобається

Як вижити в вільно падаючій кабіні ліфта. Важливо знати!

19/03/2016
Як вижити в вільно падаючій кабіні ліфта. Важливо знати!

Уяви ситуацію: ти зайшов в ліфт, щоб спуститися, а він несподівано починає падати вниз … Страшний сон наяву! У тебе немає часу на обдумування – тільки кілька мілісекунд, щоб хоч якось спробувати вижити. Передає Корупція.Маркет


З чого почати – з хорошого або не дуже? Мабуть, спочатку потрібно сповістити про погане: вижити-то можна, але без травм не обійтися. Більш того, якщо людина опиниться в такій ситуації, то від шоку її кмітливість просто випарується. Тому, прочитай наступну інформацію. Вона відкладеться у тебе в голові, і, опинившись у небезпеці, ти несвідомо будеш правильно діяти.

 

Wksjdfh

 

Як вижити в падаючому ліфті

 

Існує думка, що необхідно підстрибнути за частку секунди до приземлення. По-перше, обчислити цей момент практично неможливо, а навіть якщо пощастило, то це сповільнить падіння всього на пару-трійку кілометрів на годину. По-друге, можна сильно вдаритися головою об стелю ліфта. Більш того, якщо момент удару головою і різке приземлення ліфта збігаються, то … Навіть не хочеться описувати подробиці!


Існує ще одна помилка: якщо зігнути ноги в колінах, вірніше встань навпочіпки, то це пом'якшить удар. Спосіб хороший при звичайному стрибку, але вже точно не при безконтрольному польоті вниз. В такому випадку ноги візьмуть на себе основний удар, але не сильно пом'якшать його – ти просто переламаєш собі кістки нижче пояса.

 

1


Найкраще – лягти на підлогу і закрити голову руками, поклавши під голову сумочку. Виникає питання: лягати на спину або на живіт? Тут думки дослідників розходяться, але всі солідарні в одному – приземлення в горизонтальному положенні рівномірно розподілить по тілу силу удару.


А тепер хороша новина, адже, напевно, ти чимало злякався … Такі небезпечні випадки відбуваються вкрай рідко. Статистика свідчить, що ймовірність загинути в ліфті – 0,00000015%. Справа в тому, що пристрій контролю натягу канатів блокує ліфт, навіть якщо тільки один з тросів обірвався.

 

Та й самі канати розраховані на вагу, куди більшу, ніж вага ліфта. Теоретично ліфт міг би їздити на одному тросі, а їх там кілька. У разі їх обриву обмежувач швидкості запустить уловлювачі, які відразу зупинять кабіну.

 

Насправді, не потрібно бояться ліфта, адже це найбезпечніший спосіб пересування в світі. Але якщо тобі, не дай бог, «пощастило», то лягай на підлогу – целіше будеш!


                         



Коментарі