Махінації
Подобається

В Україні стали масово підробляти соняшникову олію – експерт

14/03/2016
В Україні стали масово підробляти соняшникову олію – експерт

Проблема фальсифікації соняшникової олії курячим жиром дуже серйозна, і якщо факти наявності курячого жиру в українській олії будуть повторюватися, це може привести до обмеження або припинення експорту.
Про це заявив засновник компанії Apollo Group Юрій Давидов.

 

sdfsxcv


За його словами, приймаючи до уваги той факт, що масложирова галузь – експортно-орієнтована, наслідки можуть виявитися невтішними. "Відповідальність за цю ситуацію лежить, у першу чергу, на недобросовісних "перекупниках", які, купуючи у невеликих маслоцехах певний обсяг масла, розраховують більше заробити на його перепродажі за рахунок додавання значно дешевшого курячого жиру", – вважає підприємець.


Давидов зазначив, що якщо на сьогоднішній день тонна виробленого масла коштує $760, то тонна курячого жиру – близько $300. Таким чином, нелегальна схема приносить шахраям досить пристойний заробіток.


"Істотна проблема полягає в тому, що визначити зміст курячого жиру в маслі оперативно практично неможливо. На аналіз йде певна кількість часу, якого при перевалці масла через термінал немає", – сказав він.


                         



Коментарі