Економіка України
Подобається

Найбільший безлюдний острів Європи знаходиться в Україні (Фото)

09/03/2016
Найбільший безлюдний острів Європи знаходиться в Україні (Фото)

Про відомий Берег Ахілла писали у своїх творах великі мислителі – Птолемей і Геродот. Саме вони повідали всьому світу про те, що колись давно це затишне місце було суцільно вкрите густими дібровами і лісами. На сьогоднішній день територія землі з чудовими пляжами зберігає частину історії про подвиги Ахілла, Геракла і називається Джарилгач, що в перекладі з тюркської мови означає "обпалені дерева".

d

Острів Джарилгач відноситься до Скадовському району Херсонської області. Його площа становить 62 км², довжина – близько 40 км, найвужча частина – приблизно 100 м, найширша – декілька кілометрів.

a b c f g h

Майже вся поверхня Джарилгача – рівний степ з піщано-солончаковими грунтами, лише в найширшій частині поросла маслинами. У них ховаються благородні олені, муфлони, барани, лисиці. У водах Джарилгацької затоки водяться дельфіни, скати, дрібна риба.

Місцева затока слугує не лише домікою для риб, але й природним басейном з лікувальною водою, яка багата на бром, йодистими, сірчисті сполуки і мікроелементи. Середня температура повітря влітку в Скадовському районі становить 28 градусів, води – 24. Таким чином, відпочинок на острові Джарилгач не лише відновлює організм людини, але й лікує його.

d

На території острова розташований Джарилгачський національний природний парк, створений в 2009 році за указом Президента України В.Ющенка.

e

Із Скадовська до острова можна дістатися на катері. Тривалість поїздки – 30 хв.

 


                         



Коментарі