Економіка України
Подобається

Будівельний скандал в Одесі: ротонду з “Золотого теляти” пустили під знесення

19/02/2016
Будівельний скандал в Одесі: ротонду з “Золотого теляти” пустили під знесення

В одеській Аркадії у вівторок приступили до знесення ротонди – однієї з візитних карток міста, на якій проходили зйомки фільмів "Дежа вю", "Золоте теля" і "Приморський бульвар". Роботи з демонтажу тривали і наступного дня, поки ДАБК не стримав демонтаж даху будівлі і зупинив роботи. 

jj
Ротонду збудували в 1965 році, пам'ятником архітектури вона не є. Міська рада передала будівлю в приватну власність у 2008 році, під час другої каденції Едуарда Гурвіца, а в 2011-му (в каденцію Костусєва) тут відкрили нічний клуб. Тоді ротонду "прикрасили" куполом, а поряд поставили величезну матрьошку в купальнику, що викликало бурю обурення серед городян. Зараз же власник споруди, зазначений в декларації, яка була подана в департамент державної архітектурно-будівельної інспекції, вказав, що тут з'явиться ресторанне господарство. Ротонду збиралися накрити скляним куполом, але після того як виник суспільний резонанс, "зодчі" вважали за краще вирізати непривабливу для одеситів картинку з паспорта об'єкта. Також в документі зазначено, що завершити будівництво збираються в кінці 2017 року.

Поки владі не вдалося зв'язатися з господарем споруди. "В офісі нікого немає, телефони відключені, а на об'єкті представників замовника немає, там лише робочі", – зазначає Рябоконь.
У свою чергу екс-віце-мер з питань будівництва Олександр Орлов прогнозує, що будова, імовірно, законсервують до тих пір, поки міській владі не вдасться налагодити діалог із забудовником.


                         



Коментарі