Економіка України
Подобається

Україна піднялася в рейтингу сприйняття корупції, але відстає від Росії

27/01/2016
Україна піднялася в рейтингу сприйняття корупції, але відстає від Росії

2

Незначне просування спостерігається в частині створення державних інституцій з протидії корупції.

 За рік Україні вдалося заробити лише один додатковий бал за результатами світового індексу сприйняття корупції CPI 2015 року. Як повідомляє організація Transparency International, на сьогоднішній день індекс CPI країни складає 27 балів зі 100 можливих, що лише на 1 бал більше, ніж минулого року. У всесвітньому рейтингу Україна посідає 130 місце зі 168 позицій. У минулому році країна була на 142-му місці зі 175 позицій.
 

Згідно з даними організації, що Росія зайняла 119 місце. Найменш корумпованими у світі визнані Данія, Фінляндія та Швеція. "Здійснити невеличке зростання індексу Україні вдалося завдяки збільшенню суспільного осуду корупціонерів, створенню антикорупційних органів та появі руху викривачів корупції. А от зволікання із реальним покаранням хабарників, а також збільшення корупційної складової у стосунках бізнесу та влади не дають Україні зробити рішучій крок уперед за показниками СРІ", – кажуть правозахисники. 
 

Повідомляється, що здобути підвищення рейтингу цього року Україні вдалося завдяки більш критичному ставленню суспільства до корупціонерів.
 

Найгірше на індексі CPI позначилася взаємодія влади та бізнесу. За останній рік рівень корупції виріс у частині надання комунальних послуг підприємцям, щорічних податкових відрахувань.

 


                         



Коментарі