Економіка України
Подобається

Україна вводить додаткове ембарго на продукти з Росії

23/01/2016
Україна вводить додаткове ембарго на продукти з Росії

Через 10 днів Україна запровадить додаткове ембарго на ввезення продуктів харчування з Росії. Відповідну постанову Кабміну сьогодні, 23 січня, надрукували в газеті "Урядовий кур'єр". 

tovary_rosija_ukrajina_385086147

До документу додається список заборонених на ввезення до України продуктів з Росії. Під заборону потраплять цибуля ріпчаста, чай зелений, готова або консервована риба, чорна та червона ікра, білий шоколад, драже та аналогічні їм солодощі, у вигляді драже, кондитерські вироби у вигляді гумки або желе, мармелад, шоколадні цукерки, які містять алкоголь, кукурудзяні пластівці, хрусткі хлібці, печиво солодке сухе, повністю або частково покрите шоколадом, печиво сухе з начинкою у вигляді сандвічів, соус соєвий, кетчуп та інші томатні соуси.

Нагадаємо, додаткові "дзеркальні" заходи економічного впливу розробило Міністерство економічного розвитку й торгівлі. Керівник відомства Айварас Абромавичус деталі не уточнив, лише зауважив, що український уряд діятиме симетрично до дій Москви без порушення правил Світової організації торгівлі.

Росія від початку 2016 року відмовилася від вільної торгівлі з Україною – запровадила продовольче ембарго та поновила ввізне мито на решту товарів. Крім того, Москва запровадила обмеження для українського експорту в треті країни територією РФ. Санкції Росії – відповідь на набуття чинності економічної частини угоди про асоціацію між України з Євросоюзом.

 

 

Більше цікавих новин в мобільному додатку Корупція Інфо:   Android        

                                                                                                                         IOS


                         



Коментарі