Махінації
Подобається

СБУ викрила податкових та земельних махінаторів в зоні АТО

22/01/2016
СБУ викрила податкових та земельних махінаторів в зоні АТО

649506

Співробітники Служби безпеки України викрили махінації з відшкодуванням податків і отриманням сільськогосподарських земель в районі проведення антитерористичної операції.
Про це повідомляє прес-служба СБУ.
"Спільно з фіскальною службою СБУ виявила механізм протиправного відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) однієї з комерційних структур, розташованих у Краматорську. Бізнесмени уклали низку фіктивних угод з фірмою, яка є платником ПДВ. Це дало їм підстави задекларувати і представити для відшкодування з держбюджету податку на більш ніж один 1 млн гривень ", – сказано в повідомленні.
Відкрито кримінальну виробництво за частиною 2 статті 15, частини 5 статті 191 Кримінального кодексу України.

Також в Артемівську Донецької області співробітники спецслужби викрили незаконний продаж земель сільськогосподарського призначення фірмі, зареєстрованій іноземними юридичними особами.
Місцевий приватний нотаріус, порушуючи чинне українське законодавство, оформив договір купівлі іноземцями 84 гектарів сільгоспземель на території Яковлівського сільради.
Відкрито кримінальну виробництво за частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії.

 


                         



Коментарі