Махінації
Подобається

Ось чому ніколи не варто відривати очей від касира, якщо ви розраховуєтесь кредиткою!

20/01/2016
Ось чому ніколи не варто відривати очей від касира, якщо ви розраховуєтесь кредиткою!

 

Засилля кишенькових злодіїв в громадських місцях призводить до того, що люди намагаються не мати при собі багато готівки. Так, щоб вистачило на дрібниці, продукти, проїзд. А свої заощадження народ звикає зберігати на карті. Здається, що так безпечніше, та й покупку можна оплатити велику, не знімаючи готівку в банкоматі або відділенні банку.

Однак зловмисники теж не дурні. Вони постійно придумують нові методи вилучення грошей у чесного населення. За усіма їхніми хитрими способами складно встежити, тому дуже важливо зберігати пильність!

В останні роки зловмисники почали користуватися так званим методом «скіммінгу». Постраждали вже тисячі власників банківських карт!

Як це працює?

101

 

Касир, отримавши від вас картку, проводить нею по терміналу двічі: уперше з вас списується необхідна сума грошей за конкретну покупку. Вдруге – зловмисник отримує з карти вашу персональну інформацію, якою може скористатися пізніше з метою пограбування вас.

Касири діють так вправно, що не всі громадяни встигають устежити за ними. Більш того, не всі люди моніторять стан свого рахунку на регулярній основі.

Так, спритним рухом руки касир спише з вас гроші, а потім забере їх готівкою прямо з каси.

CVV-код

102

 

Інший спосіб грабежу полягає в тому, що зловмисник запам'ятовує CVV-код вашої картки. Так, володіючи інформацією про 16-значному номері вашої картки та CVV-коду, недоброзичливці можуть наробити масу покупок онлайн.

Це найбільш популярний вид грабежу грошових коштів з банківської карти.

Як убезпечити себе:

Самі проводите картою по терміналу. Якщо касир стверджує, що у них «так не заведено», стежте за його діями. Якщо вийшло так, що касир провів картою двічі (нібито вперше сума не списалася), прийшовши додому обов'язково перевірте всі транзакції.
Заклейте непрозорим скотчем CVV-код. Ви його пам'ятаєте, цього достатньо.
В особистому кабінеті поставте заборону на вчинення онлайн покупок. Заведіть окрему карту для оплати замовлень в інтернеті і зберігайте її будинку, не «засвічувати» її.


                         



Коментарі