Дизайн
Подобається

Якби я хотіла втекти від цієї цивілізації, то побудувала б саме такий будиночок, який побудували вони! (ФОТО)

14/01/2016
Якби я хотіла втекти від цієї цивілізації, то побудувала б саме такий будиночок, який побудували вони! (ФОТО)

Коли мова заходить про відпустку, хочеться знайти таке місце, куди б не діставали так звані блага цивілізації. Однак сьогодні все більше і більше людей вибирають це як усвідомлений спосіб існування, а не як втеча на кілька тижнів. Ось звідки з'являється рух будує маленькі будинки на самих забутих ділянках планети: у лісах, полях, на островах. Люди починають генетично згадувати смак забутої життя, якій жили їхні предки і розуміють, що суєта великих міст швидше схожий на машинну метушню, ніж на повноцінне існування.

41

Острівець Габріола знаходиться між величезним тихоокеанським островом Ванкувер і Північно-Американським континентом, біля берегів Британської Колумбії. Враховуючи просто приголомшливу місцевість і природу, не дивно, що цей хлопець вирішив влаштуватися саме тут.

42

Настільки маленька площа в його житлі вийшла з кількох причин, однією з яких стала буква закону. Справа в тому, що відповідно до місцевих правил землеустрою, якщо ваша майбутня споруда буде не більше 10 кв. м, то вам не потрібно брати ніякого письмового дозволу на будівництво. По-друге, за словами самого автора проекту йому було цікаво укластися в такі обмежені рамки.

 

43

В основному, весь час, витрачений на зведення житла, він брав з власних вихідних. Задумка була надзвичайно важкою ще й тому, що в даній місцевості немає електроенергії. Так що всі роботи потрібно було проводити де-небудь, де електрика було, а потім по частинах переносити будинок на майбутнє місце.

 

44

Переглянувши перед цим купу схожих проектів інших людей, хлопець утвердився в думці, що він готовий жертвувати шириною. І тоді він вирішив, що висота переднього фасаду будиночка буде 4 метри, а задня частина – 2,7.

45

Проектуючи дах, майстер дуже уважно підходив до вибору будівельних матеріалів. Коли одним з варіантів виявилися металеві листи, було важливо, щоб при їх використанні будинок міг дихати і не було проблем з протіканням.

 

46

Коли настала черга займатися інтер'єром, чоловік придбав два великих акумулятора, щоб було на чому слухати музику і куди можна було підключити комп'ютер. Після того як стіни будинку були як слід утеплені, господар облицював житло соснової дошкою.

47

Потім він вмонтував багато великих вікон, щоб забезпечити будинок природним освітленням і захистити себе від можливих відчуттів тісноти й здавленості, які бувають при клаустрофобії. Після цього будинок буквально злився з природою, занурившись у навколишню красу.

48

До слова сказати, хлопець виявився ще й непоганим дизайнером. Він використовував дві різні текстури дерева, вигідно обігравши маленькі розміри свого будинку.

49

 

50

Інтер'єр в кухні, як втім і в усьому домі виконаний дуже по-чоловічому: ергономічно і трішечки суворо. Найголовніше, що з'явилося багато місця для зберігання. Вода в будинок не проведено, і це єдиний мінус. Рукомийник є, а кран замінює пластикова туба з краником. Ванній теж немає, що не на жарт зближує господаря будинку з природою. Але це зокрема. Благо клімат там не надто суворий.

51

 

52

Під просторою спальнею розташована невелика зона їдальні, укомплектована саморобним дерев'яним обіднім столом. На більш холодну пору року є щось на зразок буржуйки.

53

Крім основного житла майстер зробив невелику терасу, яка влітку подвоює житловий простір і дає можливість помилуватися бабками і пливуть у небі хмарами.

 

54


                         



Коментарі