Економіка світу
Подобається

Нафтові ціни відновили падіння

28/12/2015
Нафтові ціни відновили падіння
Вартість нафти на торгах понеділка повернулася до негативної динаміки на тлі відновлення побоювань за надлишок пропозиції на ринку сировини напередодні публікації в середу даних Міненерго США щодо запасів нафти в країні
neft

Вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 0,53% – до 37,72 долара за барель.

Ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI незначно перевищує вартість нафти Brent, але також дешевшає, зменшуючись на 0,96% – до 37,73 долара за барель.

За підсумками торгів четверга, ціни на нафту показали зростання в межах 2% на тлі значного зниження запасів у США, а також позитивних даних американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes по динаміці бурових установок за тиждень і долара, що слабшає. Однак на настрій інвесторів продовжують впливати новини зі США про скасування 40-літньої заборони на експорт сирої нафти, що може істотно збільшити пропозицію на ринку.

На цьому тлі увага учасників торгів зосереджена на майбутній публікації даних щодо тижневих запасів нафти в США. Минулого тижня Міненерго країни повідомило, що комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що закінчився 18 грудня, несподівано скоротилися на 5,9 мільйона барелів – до 484,8 мільйона барелів. Аналітики, навпаки, очікували, що показник збільшився на 1,083 мільйона барелів. Дані значно підтримали позитивну динаміку цін на нафтовому ринку.

 

 

Більше цікавих новин в мобільному додатку Корупція Інфо:   Android        

                                                                                                                         IOS


                         



Коментарі