Махінації
Подобається

Як Вас обманюють : топ шахрайських знижок в інтернет-магазинах (ФОТО+ВІДЕО)

04/12/2015
Як Вас обманюють : топ шахрайських знижок в інтернет-магазинах (ФОТО+ВІДЕО)

 

Журналісти перевірили чесність і вагомість пропонованих українськими інтернет-магазинами знижок в "чорну п'ятницю".

 

"Л'Етуаль
"Л'Етуаль" – інтернет-магазин косметики та парфумерії мережі "Брокард" – завищив ціни напередодні чорної п'ятниці, щоб потім їх ефектно знизити – заявлена ​​40% знижка на всі без винятку. Це показує простий перегляд кеш-версії сторінок з товарами.
Парфуми Jimmy Choo (40 мл), який ми вибрали для прикладу, нібито коштував майже 1100 грн до знижки. На кеш-сторінці (старої збереженої версії цієї ж сторінки сайту) видно, що ціна в останнє оновлення – 25 жовтня – становила не 1100, а всього 790 грн. Тобто реальна знижка на ці духи – менше 150 грн, а ціну до знижки спеціально завищили, щоб економія здавалася внушительнее. Той же прийом використовується для решти товарів, щоб не занадто знижувати ціну на обіцяні відсотки.

Ціна до знижки в будь-якому випадку завищена – як мінімум, на 100-200 грн. Для деяких товарів, щоб досягти потрібної ілюзорною 40% знижки ціну завищують набагато сильніше: наприклад, вартість дорогого крему довелося підняти майже на 650 грн. Прості підрахунки дадуть упевнитися в прив'язці саме до 40%.

571193 554216 778500 931577

 
Intertop


"Інтертоп" сьогодні був на піку обговорень в соцмережах і зовсім не через вигідні цін в чорну п'ятницю. Відзначилися автори масової розсилки на електронну пошту: у рекламі шалених знижок закреслили неправильну ціну, таким чином ціна на взуття після знижок істотно перевищувала звичайну вартість тієї ж моделі.
Адміністрація магазинів на Facebook вже визнала факт помилки і вибачилася перед покупцями, запросивши в магазини. У той же час, як повідомляють відвідувачі, розрекламовані знижки до 70% на практиці означають невеликі знижки в 20-30% на більшість моделей.
653237

Rozetka
На "Розетці" реальні ціни до знижки не приховують, так як, щоб купити товар за зниженою ціною, потрібно використовувати промо-код. На сайті їх можна подивитися і в колишній версії до промо-коду – як мінімум вчора вони були такими ж і штучно Не завищувати для акції.
Але тут дивує розмір знижок: у багатьох випадках вартість знижують мінімально до смішного. Планшет Lenovo до знижки  2222 а після – аж на 23 грн менше, тобто 2199 грн. Знижка – менше 2%. Є знижки і побільше, але, в основному, не більш 15%.

272801

 

Цитрус
Інтернет-магазин техніки "Цитрус" зі знижками також не дуже старався: простий перегляд кеш-сторінок показує, що ціни на багато товарів не змінювалися, незважаючи на обіцяний обвал цін у чорну п'ятницю. А деякі навіть були нижчими.
Наприклад, п'ятий iPhone ще 25 листопада, якою назвали Білий середу (біла середу) коштував на 100 грн дешевше, ніж в чорну п'ятницю. Але перекреслена ціна голосують зовсім інше ".

691203 729724

Пропонуємо також Вашій увазі відео-ролик про інтернет-шахраїв.

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru


                         



Коментарі