Економіка світу
Подобається

Нафта дорожчає, незважаючи на зростання запасів у США

06/11/2015
Нафта дорожчає, незважаючи на зростання запасів у США

Світові ціни на нафту в п'ятницю показують позитивну динаміку, незважаючи на збільшення запасів у США. Експерти прогнозують зниження вартості "чорного золота"

d57c6b6-962895923_628x420 (1)

Вартість грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,33% – до 48,27 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,61% – до 45,48 долара за барель.

Згідно з даними Міненерго США, комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 30 жовтня, зросли на 2,847 мільйона барелів, або на 0,6% – до 482,8 мільйона барелів. Видобуток нафти виросла на 0,5%, або на 48 тис. барелів на добу, – до 9,16 мільйона барелів.

Аналітики стверджують, що надлишок сировини буде тиснути на нафтові ринки.

"Ціни на нафту будуть залишатися під тиском до тих пір, поки надлишок залишається на ринку", – цитує агентство Рейтер аналітиків французького інвестиційного банку Natixis.

Крім того, інвестори перебувають в очікуванні чергового засідання Організації країн-експортерів нафти, яке відбудеться 4 грудня. Картель планує обговорити політику в галузі видобутку. Країни ОПЕК не знижують видобуток, незважаючи на падіння світових цін нафту, щоб зберегти частку на ринку, при цьому Саудівська Аравія утримує рівень видобутку нафти майже на рекордному рівні.

Наприкінці вересня Саудівська Аравія, найбільший у світі виробник нафти, приступила до постачань сировини до Польщі, витісняючи Росію з її традиційного ринку ємністю близько 20 мільйонів тонн на рік.

Державна нафтова компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco в четвер знизила офіційні ціни продажу для північного заходу Європи.

 

 

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru


                         



Коментарі