Економіка світу
Подобається

Ось що вийде, якщо 100 бездомним дати в руки камери … Від цих кадрів просто захоплює дух! (ФОТО)

04/11/2015
Ось що вийде, якщо 100 бездомним дати в руки камери … Від цих кадрів просто захоплює дух! (ФОТО)

Що буде, якщо бездомним дати в руки відеокамери? Упевнений, 90% наших людей відповіли б, що з цими пристроями можна буде тут же попрощатися. У липні цього року активісти організації Cafe Art в Лондоні вирішили провести досить сміливий експеримент, незважаючи на всі забобони і стереотипи про людей з вулиці.

Вони роздали 100 бездомним одноразові камери компанії Fujifilm з найпростішими інструкціями. Потім організатори попросили жебраків зняти фотографії на тему «Мій Лондон». Бездомні з радістю погодилися на цю пропозицію і пішли блукати по мегаполісу, щоб зробити відмінні кадри. У підсумку камери віддали аж 80 учасників проекту, таким чином зібравши базу з приблизно 2500 знімків.

 

Эта фотография станет обложкой будущего календаря.

 

Оскільки це був конкурс, то не обійшлося без переможців. Суддями цього незвичайного фотосоревнованія виступали представники компаній Fujifilm, Amateur Photographer, London Photo Festival, Christie's і Homeless Link. Вони відібрали 20 кращих, на їхню думку, знімків. Тим часом, судді відзначають, що були вражені, які роботи представили бездомні. Багато хто з них куди сильніше фотографіq іменитих майстрів, які продають свої шедеври за мільйони.

Фестиваль фарб в Олімпійському парку

 

 

 

 

 

Більше того, 12 кращих робіт, відібраних членами журі, незабаром будуть опубліковані в спеціальному календарі «Мій Лондон» (на даний момент йде збір грошей). Всю виручку від продажів цього календаря витратять на бездомних: комусь куплять матеріали для занять мистецтвом, комусь оплатять курси. Організатори цієї благодійної акції впевнені, що саме можливість доторкнутися до прекрасного лікує бродяг від глибоких травм їх безпритульної життя.

Відпочинок на шині

 

 

 

 

 

«У нас кілька цілей: допомогти людям, які змушені жити на вулиці, відкрити нові можливості не тільки за допомогою фотографії та інших видів мистецтва, а й завдяки спілкуванню з широкими масами», – заявляють члени організації Cafe Art.

 

 

 

Як тобі такі результати цікавого експерименту? Мені здається, на цих фотографіях відзначений справжній дух Лондона. Саме таким це місто бачать ті, кому лондонські вулиці, бульвари, сквери і закутки замінили рідний дім. Вразили несподівано красиві фотографії, зроблені бездомними Лондона? Тоді саме час показати добірку іншим, нехай теж доторкнутися до прекрасного.

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru


                         



Коментарі