Економіка України
Подобається

Експерти: НБУ не дасть гривні впасти нижче 23 грн/ $ 1

03/11/2015
Експерти: НБУ не дасть гривні впасти нижче 23 грн/ $ 1

нбу

Національний банк України (НБУ) зможе утримати гривню від падіння нижче 23 грн / $1, вважають опитані банкіри

"Ми не прогнозуємо, що міжбанківський курс вийде далеко за межі 23 грн / $ 1. Невеликі коливання протягом найближчих тижнів будуть спостерігатися саме в межах цієї цифри", – сказав заступник голови правління банку "Кредит Дніпро" Сергій Волков.

Він переконаний, що зростання попиту на інвалюту на міжбанку в першу чергу викликаний стартом опалювального сезону.

"Безумовно, інструментарій Національного банку дозволяє утримати курс на рівні 23 грн / $ 1 грн. НБУ згладжує різкі коливання курсу гривні, при цьому дозволяючи йому коливатися і знаходити ринковий еквілібріум. Ці заходи є цілком ринковими", – сказав глава наглядової ради Укрінбанку Володимир Клименко.

Директор казначейства Райффайзен Банку Аваль Володимир Кравченко також вважає, що тиск на гривню йде з двох сторін: через зменшення надходжень від експорту, при збереженні попиту на валюту з боку імпортерів, і через зростання гривневої маси на ринку, частина якого направляється населенням на купівлю валюти. Нацбанк, в принципі, може і, схоже, утримуватиме курс в рамках коридору 21-23 грн / $, оскільки вихід за межі верхньої межі може загрожувати посиленням тиску на гривню в силу негативних очікувань.

"Якщо тривалий час на ринку буде зберігатися надлишковий попит, а продавати з резервів рішення не надійде, НБУ буде активніше відхиляти заявки на покупку. Також можливе зв'язування гривневої ліквідності за допомогою жорсткості резервних вимог", – заявив провідний експерт управління казначейства і фінансових установ ОТП Банку Максим Давлад.

Начальник казначейства ВТБ Банк (Україна) Станіслав Верхградський зауважив, що для курсової стабільності НБУ може збільшити обсяг валютних аукціонів з продажу доларів. Введення ж нових обмежень на валютному ринку на тлі оголошеного запуску процесу його лібералізації не очікується.

Раніше повідомлялося, що Національний банк України не має наміру штучно стримувати курс гривні у разі валютних коливань.

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru


                         



Коментарі