Звільнений через Фейсбуку. Це не казка, а заголовки в пресі, які останнім часом стали часто з'являтися. Варто бути пильним і не викладати у соціальних мережах компрометуючу, образливу або незаконну інформацію. З вашої точки зору фотографія, коментар або статус смішні, а з точки зору вашого роботодавця компрометуючі. Будь ви вчитель або офіціант, кілька разів подумайте перед тим, як щось писати або викладати в соціальних мережах, щоб не позбутися роботи.

10. Поліцейський з Нью-Джерсі і його коментарі

Ентоні Карузо працював лейтенантом в поліцейському департаменті Ньюарка, коли необережно опублікував у Фейсбуці коментар. Це була фотографія горили з написом: «LMFAO … Як справи у вашого мера?» Замість того щоб просто подивитися і посміятися, Ентоні написав єдине слово: «В точку!»

Це вважається порушенням правил, оскільки працівникам департаменту заборонено висловлювати коментарі, які компрометують департамент або працівників муніципалітету. Казус звільнили з роботи, і він досі оскаржує це звільнення.

9. Вартовий з Букінгемського палацу опублікував образливі коментарі щодо Кейт і Вільяма

Опубліковуючи негативні коментарі в Фейсбуці про свого роботодавця, ви ризикуєте залишитися без роботи, особливо, якщо ваші роботодавці – королівська родина. Камерон Ріллі служив вартовим в Букінгемському палаці в 2011 році, коли він, згідно інформації, виданням «Mirror», опублікував негативні коментарі щодо Кейт Міддлтон і принца Вільяма у Фейсбуці. Ріллі до всього цього назвав Міддлтон непристойним словом. У результаті він був звільнений з роботи в день весілля Кейт і Вільяма.

8. Пьерогі висміяв центральний офіс Піттсбург Пайратс

Вже багато років перед початком матчу за участю місцевої бейсбольної команди Піттсбург Пайратс проходить костюмований парад Pierogi Race. Ендрю Курц був одним з учасників чергового параду і виступав у костюмі з емблемою Pierogi під час сезону 2010 року.

За даними газети Pittsburgh Post-Gazzette, після негативного коментаря в Фейсбуці, який опублікував Курц про членів центрального офісу, він був звільнений, але згодом відновлений.

7. Вчительку звільнили за розпивання пива

 

 

Як ви думаєте, чому ваші друзі, особливо якщо вони працюють вчителями, не вказують своє повне ім'я на своїй сторінці? Ешлі Пейн працювала в школі вчителькою в 2011 році, коли опублікувала на своїй сторінці у Фейсбуці світлини зі своєї літньої відпустки, на яких вона була разом з алкогольними напоями. Про це дізнався директор школи. Пейн була звільнена, боролася з цим незаконним звільненням в суді, але програла.

6. За критику компанії звільнили працівника авіаліній Virgin Atlantic

 

 

13 членів команди, яка обслуговує авіалінії Virgin Atlantic, багато чого розповіли про свою роботу восени 2008 року. Вони зневажливо описали кількох своїх пасажирів, як стверджувало видання The Independent.

Крім цього, вони опублікували негативні коментарі про свою компанію щодо заходів безпеки польотів. Вивчивши всю інформацію, центральний офіс дав відповідь, в якому йшлося про те, що всі ці 13 членів команди знаходяться в процесі звільнення за неналежну поведінку в результаті ретельного розслідування їхньої діяльності.

5. Офіціантку звільнили за коментарі щодо чайових

 

 

В офіціантки Ешлі Джонсон була важка і невдячна робота в кафе Brixx Pizza в 2010 році. Вона отримала чайові в розмірі 5 доларів від пари, яка провела пару годин в кафе.

Про це Джонсон написала у себе на сторінці у Фейсбуці, згадавши назву кафе і написавши кілька негативних коментарів про клієнтів. Незабаром менеджер кафе повідомив їй про порушення двох правил, встановлених в установі. З тих пір Джонсон в кафе не працює.

4. Працівника компанії Waitrose звільнили за три слова

 

 

Джеймс Бреннан працював у компанії Waitrose в центрі Лондона в 2008 році, коли опублікував у Фейсбуці короткі непристойні коментарі щодо власника компанії, Джона Льюїса.

Один з колег Бреннана поставив боса до відома про це коментарі, і тому вказали на двері. Краще б Джеймс поділився своїми думками з барменом в кафе, він би точно нікому не розповів би.

3. Вчителі звільнили за флірт з ученицями у Фейсбуці

Учитель ни в коем разе не должен позволять себе флиртовать со своими ученицами или учениками. Но Чэдвин Рейнольдс позволил себе подобное поведение на страничках в Фейсбуке. Самым популярным словом, которым он комментировал фотографии учениц, было: «Секси». И был уволен с работы.

2. Еще одна официантка была уволена с работы за комментарии в Фейсбуке

 

Крістен Келлі стала ще однією офіціанткою, звільненої через коментарі у Фейсбуці. Вона працювала в Огайо в ресторані Texas Roadhouse і часто скаржилася на умови роботи і низькі чайові у Фейсбуці.

Наприклад, вона одного разу написала про те, що якщо клієнт здатний витратити в ресторані за один раз 50 доларів, то не повинен скупитися на чайових. Роботодавець Келлі поскаржився модераторам Фейсбуку на те, що в коментарях Келлі є непристойні слова і звільнив її з роботи за компрометуючі заяви.

1. Працівника звільнили за коментар расистського характеру

 

 

Джерод Рот з компанії Polaris Marketing Group, яка знаходиться в Атланті, у вересні 2015 сфотографував себе і 3-річного чорношкірого хлопчика і виклав фотографію в Фейсбук з расистськими і образливими коментарями.

За його словами, він особисто ніяких коментарів не писав, це були його друзі. Рот був звільнений з роботи, але на цьому історія не закінчилася. На захист хлопчика і його сім'ї піднялося величезне суспільство членів соціальних мереж.

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru