На Землі періодично виявляються приголомшливі речі – від древніх міст, що перевертають уявлення про історію, до об'єктів, які й донині залишаються покритими цілковитим мороком. Список найбільш дивних знахідок вчених.

Моа гори Оуен

Моа був нелітаючою птахою і вимер близько 500 років тому. Тому дослідники були шоковані, коли виявили величезну і добре збережену лапу моа в одній з печер гори Оуен в Новій Зеландії.

гроти Луньюя

Ці печери, видовбані людиною в тонкозернистих пісковиках, знаходяться в Китаї і донині являють собою деяку загадку. Вони були створені задовго до правління династії Цинь в III столітті до н. е., проте жодної згадки про них не знаходиться.

ворота Сонця

Ворота Сонця – вельми загадкова кам'яна споруда. Вони знаходяться на висоті 3 825 метрів над рівнем моря в Болівії – можливо, звідси походять перші люди на Землі. Крім того, зображення на воротах, мабуть, мало якусь астрологічну і астрономічну цінність.

Л'Анс-о-Медоуз

Це городище на території Ньюфаундленду, Канада, якому близько 1000 років, доводить, що вікінги дісталися до Північної Америки набагато раніше, ніж народився Христофор Колумб.

Гебеклі-Тепе

Цей храмовий комплекс, розташований на Вірменському нагір'ї в Туреччині, дав людству багато чого в його розумінні стародавніх звичаїв. Храм був побудований раніше, ніж місто навколо нього, що показує, наскільки важливий був культ для жителів міста.

рукопис Войнича

Рукопис Войнича досі залишається загадкою, починаючи з безлічі припущень про те, якою мовою вона написана. У 2014 році відразу дві групи вчених виступили з припущенням про те, що вони розгадали цю загадку.

Єдина проблема полягала в тому, що їхні погляди були абсолютно різними. Одна група стверджувала, що це зниклий мексиканський діалект, інша – зашифрований текст на якомусь азіатському.

 Йонагуни

До цих пір ведуться суперечки про те, рукотворні ці підводні будови з безліччю плоских поверхонь і прямих кутів, або ж їх створила сама природа. Вони знаходяться біля узбережжя острова Йонагуні (Японія).

Туннелі Камінного віку

Це величезна мережа тунелів створена людиною і сходить до Кам'яного віку. Залишається з'ясувати, як люди того часу могли створити настільки розгалужену і складну систему.

Кам'яні кулі Коста Ріки

У Коста-Ріці сотні гранодіорітових куль – від дуже маленьких (3-4 см) до великих (3 м) в діаметрі. Археологи не мають ні найменшого поняття, для чого вони були потрібні і ким створені.

Незавершений обеліск в Єгипті

Цей обеліск був вирубаний зі скелі, але після того, як по граніту пройшли тріщини, будівництво обеліска так і не було завершено.

Мохенджо-Даро

Це місце в пакистанській провінції Сінд – одне з найбільш ранніх міських поселень, в якому є ознаки міського планування, громадської організації та дренажної системи. У древньому місті жили близько 40000 чоловік.

Саксайуаман

Ці камені і валуни в місті Куско, Перу, так щільно підігнані один до одного без будь-якого з'єднувального розчину, що неможливо помістити що-небудь між двома каменями.

 

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru