Економіка світу
Подобається

Вчені представили публіці ультратонкі гнучкі дисплеї (ФОТО)

15/10/2015
Вчені представили публіці ультратонкі гнучкі дисплеї (ФОТО)

Ми живемо в епоху бурхливого технічного прогресу.

Ще якихось 25 років тому ми смутно уявляли собі, що таке комп'ютер, навіть не мріяли про мобільному телефоні і вже тим більше не уявляли, що через два десятки років чи не в кожного в кишені буде гібрид телефону і комп'ютера.

Поки що важко зрозуміти, як будуть виглядати гаджети через п'ятьдесять років. Адже мода на них змінюється досить швидко.

Наприклад, на початку 2000х років всі повально захоплювалися мініатюризацією телефонів. Але всьому є межа, і, коли кнопки стало важко потрапляти без пінцета, телефони знову стали повертатися до людських розмірів. А з появою смартфонів з сенсорними екранами, стало модним хвалитися діагоналлю свого дисплея. Навіть якщо такий телефонище не поміщався ні в одну кишеню, його власник вважав себе неймовірно крутим.

Швидше за все, наступні кілька років нас чекає чергова хвиля «схуднення» персональних гаджетів. Тепер вони будуть радикально тонкими, завтовшки з аркуш паперу, і зможуть згинатися.

1

Далі всіх у розробці гнучких дисплеїв зайшли корейські компанії Samsung і LG. Вони вже представили на загальний огляд свої моделі гнучких моніторів.

Samsung робить ставку на «м'які» екрани смартфонів. Компанія навіть встигла запатентувати концепцію повністю гнучкого смартфона, вихід якого анонсували вже в наступному році!

3

Їх конкуренти з компанії LG вирішили здивувати публіку розмірами своїх гнучких дисплеїв. Вони презентували 18дюймовий монітор з базовим роздільною здатністю 1280 на 800 пікселів.

Цей екран можна вільно згортати в трубочку в будь-якому напрямку. Тільки не варто особливо захоплюватися, адже всьому є межа. Виробник гарантує працездатність при радіусі вигину не менше трьох сантиметрів.

4

Крім того, LG зробили величезну гнучку відеопанель з діагоналлю 55 дюймів (а це майже 140 сантиметрів). При цьому товщина такого дисплея менше одного міліметра! Правда, встановлювати такий монітор потрібно на магнітний кріплення, на який гнучкий дисплей наклеюється немов шпалери.

5 (1)
 
Інші виробники також прагнуть не відставати від корейців і працюють над своїми версіями гнучких екранів. Так що через кілька років варто чекати вихід на ринок м'яких смартфонів і планшетів. Природно, спершу такі гаджети будуть нішевою і досить дорогою продукцією. Але якщо вони виявляться зручними у користуванні і на них буде стійкий попит, то вже через п'ять років можна очікувати появу подібних пристроїв бюджетного класу.
 
6
 

                         



Коментарі