Економіка світу
Подобається

Швейцарські банки почали закривати російські рахунки – Forbes

15/10/2015
Швейцарські банки почали закривати російські рахунки – Forbes

f5a0839f93b664b1e3132beb33bcfaa5

Найбільші швейцарські банки UBS і Сredit Suisse почали масово закривати рахунки російським клієнтам.

За словами одного зі співрозмовників видання Forbes, банки змушують закрити рахунки з активами менше 5 мільйонів доларів. У разі відмови клієнт буде зобов'язаний заплатити абонентську плату за ведення рахунку, яка становить близько тисячі франків на місяць.

Інше джерело розповіло, що схожа ситуація вже траплялася в минулому році, проте тоді вона стосувалася клієнтів з активами менше 3 мільйонів доларів.

Глава UBS Wealth Management в Росії Ілля Соларев прокоментував, що в банку немає штрафів для власників невеликих рахунків. Він зазначив, що клієнти мають орієнтир за розміром активів, при якому їм може бути економічно виправдано використовувати весь спектр послуг банку. В UBS, за словами Соларева, мінімальним орієнтиром є сума в 5 мільйонів доларів. У Сredit Suisse відповіли, що банк не обговорює пов'язані з клієнтами питання.

Проблеми із зарубіжними банками у російських громадян почалися після приєднання Криму до Росії, коли країна потрапила під міжнародні санкції, говориться в повідомленні.

У 2013 році джерела The Wall Street Journal повідомляли, що Credit Suisse закривав рахунки клієнтам з Анголи, Туркменістану та Білорусі, оскільки ці країни також потрапляли під санкції.


                         



Коментарі