Економіка світу
Подобається

Бджоли заощаджують людству $150 млрд на рік – ООН

09/10/2015
Бджоли заощаджують людству $150 млрд на рік – ООН

652105_w_300

Щороку бджоли приносять світовій економіці понад 150 млрд дол., "безкоштовно" запилюючи рослини.

Такого висновку дійшли фахівці спільного дослідницького проекту "Бі-бі-сі" та ООН, передає Корупція.Маркет з посиланням на Gazeta.ua

При цьому, як повідомляє видання, популяції бджіл зменшуються.

Наразі в західних районах Китаю вже стало звичним явищем, що сільськогосподарські працівники вручну запилюють квітки фруктових рослин. Бджоли ж роблять це безкоштовно, що дозволяє заощадити понад 150 млрд дол. у рік.

Стерв'ятники, які займаються поїданням падла, не тільки виконують роботу, яку ніхто не хоче робити, але і зберігають мільйони в грошовому еквіваленті. Завдяки цьому також знижується ризик поширення небезпечних захворювань, що зменшує витрати ще і на міжнародну охорону здоров'я.

Навіть простий планктон, який багато хто розглядають тільки як їжу для китів, приносить світовій економіці $215 млрд щорічно, так як підтримує популяцію риб, насищає атмосферу киснем і поглинає вуглекислий газ.

Проект має на меті показати людству роль, яку відіграють тварини і рослини Землі в збереженні не тільки екології, але і грошового капіталу.

Крім того, він нагадує про необхідність, у тому числі і з фінансової точки зору, збереження природи, "природного капіталу".


                         



Коментарі