Економіка України
Подобається

Через санкції в Криму не може розпочати роботу другий мобільний оператор

21/09/2015
Через санкції в Криму не може розпочати роботу другий мобільний оператор

крим

Другий стільниковий оператор не може розпочати роботу в Криму через санкції. "Глава" Республіки Крим Сергій Аксьонов написав лист віце-прем'єру Дмитру Козаку з проханням розібратися в ситуації. Про це російській газеті "Ведомости" повідомила людина, що ознайомлена з документом. Розповідь підтвердив федеральний чиновник, що знає про такий лист від колег, передає Корупція.Маркет

Ліцензію на стільниковий зв'язок в Криму планував отримати приналежний "республіканському уряду" "Кримтелеком". "Влада" півострова заявляли, що має намір створити на базі "Кримтелекому" регіонального оператора мобільного зв'язку, передавши йому націоналізоване обладнання "Київстару". Проблеми у нового оператора виникли через необхідність встановити систему оперативно-розшукових заходів (СОРМ).

У листі йдеться, що "Кримтелеком" звернувся до єдиного сертифікованому виробника обладнання СОРМ на комутаторах Ericsson (саме на його обладнанні побудовано ядро ​​мережі) "Малвіна системс". Однак у компанії заявили, що не можуть поставити обладнання Ericsson в Крим через санкції.

Після цього оператор звернувся до Центру з науково-технічного супроводу впровадження СОРМ при ФГУП ЦНДІЗ, проте його фахівці нічим не змогли допомогти. Представник Козака Ілля Джус підтвердив, що лист Аксьонова з приводу "Кримтелекома" отримано, і зараз Козак намагається знайти шляхи вирішення проблеми, пише видання.


                         



Коментарі