Економіка України
Подобається

10 тисяч гривень за виготовлення карамелі

15/09/2015
10 тисяч гривень за виготовлення карамелі

кар

У Донецьку за виготовлення кольорової карамелі платять 10 тис. грн.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів бізнесмен Сергій, передає Корупція.Маркет.

На роботу бере жінок, які вміють варити карамель і готові працювати вдома.

"Колись в Донецьку був цех, де готували різнокольорову карамель ручної роботи. Це різнокольорові льодяники, які продавали в супермаркетах Донецька та в інших містах. З липня минулого року підприємство не працювало, бо його пошкодив снаряд. Весь рік ми планували переїхати з Донецька у Дніпропетровськ. Але все не виходило, бо дорога оренда і перевезення обладнання в таких умовах неможливе. Цього року вирішили шукати працівниць, які вміють варити карамель. Даємо їм продукти, вони здають готову продукцію раз на тиждень", – каже бізнесмен.

За день жінка може приготувати від 25 до 35 карамельок. Робота важка, потребує навичок.

"В Донецьку нема роботи, за яку б платили більше 2 тисяч гривень. Щоб навчитися варити карамель, їздила спеціально до Львова, – розповідає працівниця Юлія Максимова. – За курси заплатила майже тисячу гривень. Вмію тепер переплітати різні шари карамелі, фарбувати карамель в однорідний тон, роблю різні фігурки. Часто таку карамель замовляють спеціально до дня народження. Іменинникам пропоную власний дизайн".

Карамель із Донецька везуть в Росію та продають в донецьких магазинах. Раніше було багато українських замовників, але тепер вивезти продукцію неможливо. Бізнесмени кажуть, що працівників з досвідом роботи не вистачає.


                         



Коментарі