Економіка України
Подобається

Медведчук подарував собі на уродини яхту за майже 200 мільйонів доларів (ФОТО, ВІДЕО)

21/08/2015
Медведчук подарував собі на уродини яхту за майже 200 мільйонів доларів (ФОТО, ВІДЕО)

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко пише, що кум Путіна Віктор Медведчук презентував собі на 61-й день народження коштовний подарунок.

Про це Лещенко пише у своєму блозі.

 

 

"В серпні 2015 року вперше на Лазурному березі Франції на людях з’явилась п’ятипалубна красуня-яхта Royal Romance довжиною 92,5 метра. Це справді унікальний штучний витвір інженерного і дизайнерського мистецтва, який було добудовано в кінці минулого року на верфі Makkum голландських королівських верфей Feadship", — зазначає нардеп з посиланням на профільні сайти.

З порту Амстердама яхта вийшла в середині липні 2015 року, а все для того, щоб встигнути на день народження свого власника — Віктора Медведчука, яке він святкував 7 серпня.

Навіть експерти не беруться називати точну ціну цього витвору яхт-мистецтва, проте зважаючи на те, що вартість одного погонного метра такої яхти сягає від 2-2,5 мільйонів євро, то нова яхта Медведчука коштує приблизно 180 мільйонів євро.

Гордістю яхти Медведчука є басейн 4 на 12 метрів, розташований на головній палубі, який у разі необхідності можна спустити за три хвилини. Басейн закінчується водоспадом зі світлодіодним підсвічуванням. До слова, це найбільший басейн, який коли-небудь робився на яхтах виробництва Feadship, пише видання SuperyachtTimes.

Яхта Медведчука Royal Romance не здається в оренду, але профільні сайти, які з неприхованим захопленням описують це судно, тут же повідомляють, що майже таку ж, але трохи гіршу, можна взяти на прокат за один мільйон доларів на тиждень.

Лещенко пише, що судячи з відео, попередня яхта Медведчука нагадувала "Межигір'я" на воді і навіть крани в санвузлах там виявилися однакові.Нардеп зазначив, що хоч яхта Медведчука плаває під прапором Бермудських островів, сам він все ще залишається громадянином України, тому він скерує запит у відповідіні органи, щоб дізнатись, чи сплатив він податки з цієї коштовної покупки.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, який нещодавно здивував світ колекцією своїх дорогих годинників, проводить "медовий місяць" на найдорожчій у світі парусній яхті поблизу берегів Сардинії.

Джерело: Телеканал новин "24"

                         



Коментарі