Економіка України
Подобається

Українці витратили 300 млн гривень на впровадження енергоефективних заходів

12/08/2015
Українці витратили 300 млн гривень на впровадження енергоефективних заходів

 енергозберігаюча

Населенню України видано 16,702 тис. кредитів із впровадження енергоефективних заходів на загальну суму 286,2 млн грн.

Новино передає «Преса України», повідомляє Корупція.маркет

Як повідомляється на соціальній сторінці Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, «з моменту реалізації програми стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів видано кредитів на загальну суму 286,2 млн грн. Кількість кредитів сягає 16,702 тис.».

Тільки за один тиждень  з 3 по 10 серпня, банки України видали  36,1 млн грн. кредитів на впровадження енергоефективних заходів.

Також, на даний час уже підписано 21 меморандум про наміри, з місцевою владою регіонів України. Даний меморандум передбачає відшкодування місцевою владою частини відсоткової ставки за кредитами на утеплення житла для населення.

Загалом прийнято 16 програм, якими передбачається відшкодування частини суми кредиту на реалізацію енергоефективних заходів.

Рішення про виділення фінансування «Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2015 роки» закріплено постановою уряду №177 від 8 квітня 2015 року.


                         



Коментарі