Економіка України
Подобається

Якщо не у Криму, то де відпочивати в Україні цього року (ФОТО)

05/08/2015
Якщо не у Криму, то де відпочивати в Україні цього року (ФОТО)

Російська окупація Кримського півострова зіпсувала плани тисяч українців: відпустки та вихідні у Ялті, Алупці чи Євпаторії доведеться скасувати. Де тепер відпочити українцям у своїй країні? Не треба засмучуватись: в Україні багато чудових місць, відвідати які просто необхідно! Ми підготували список найцікавіших маршрутів.

Херсонська область

Херсонщина має вихід відразу до двох морів, але відпочивальники особливо полюбляють чорноморські курорти області: Скадовськ та Залізний Порт.

Скадовськ підходить для відпустки всією родини включно з дітьми, адже море там тепле та неглибоке, натомість у Залізному Порті багато дискотек для молодіжного відпочинку.

На Азовському узбережжі на відпочивальників чекають Генічеськ та пляжі на частині Арабатської коси, не захопленій російськими окупантами.

генічевськ 1 генічевськ

Крім того у Херсонській області на туристів чекає диво природи – найбільша в Європі пустеля! Олешківські піски — це «маленька Сахара», де є величезні бархани, пустельна рослинність і навіть своя оаза. Одеська область  Південна Пальміра пасує для відпочинку як ніколи: тут є інфраструктура великого міста з торговельними центрами, нічними клубами, парками та різноманітними варіантами житла, а також довгі пляжі на будь-який смак: простіші на кшталт «Ланжерону» та класу люкс як місцева «Аркадія». І це вже не говорячи про пам’ятки історії та архітектури: Потьомкінські сходи, Оперний театр, забудова старого центру міста.

На узбережжі Одещини популярністю серед українських відпочивальників також користуються Іллічівськ та Затока, що біля Дністровського лиману.

Final_PromIL затока

Миколаївська область  

Головний курорт узбережжя Миколаївщини — славнозвісне Коблево, яке ще нещодавно змагалося з кримськими курортами в інфраструктурі для відпочинку. Там, зокрема, — найбільший на півдні України однойменний аквапарк.

Крім того, у Миколаївській області туристи охоче відвідують Очаків та Національний парк «Білобережжя Світослава».

коблево коблево2

Запорізька область

Запоріжжя — це не лише острів Хортиця та промисловий вузол на Дніпрі, це ще і курорти Приазов’я. Окрім пляжів та теплого моря, Бердянськ може похвалитися лікувальними грязями і мінеральними джерелами, а центром молодіжного відпочинку є Кирилівка з її клубами та розважальними закладами на узбережжі.

кирилівка кирилівка1

Не морем єдиним: на лоні природи

Тих, кого вабить дика природа та гори, запрошують Карпати: мальовничі краєвиди приваблюють сюди туристів з України та Європи. Яремче може похвалитися кількома водоспадами, унікальними дерев’яними церквами і міні-зоопарком, Трускавець — цілющою водою, а Буковель, що знаходиться просто посеред гір, вабить екстремальним відпочинком на будь-який смак.

буковель трускавець

Шацькі озера на Волині приваблюють екологічністю відпочинку та красою природи Шацького національного парку, справжньою перлиною якого є найбільше озеро України — Світязь. Приємного відпочинку!

шацькі озера

Джерело: fakty.ictv.ua


                         



Коментарі