Махінації
Подобається

Крокодилячі і страусині туфлі: Екс-міністр екології у бігах торгує взуттям в Києві (ВІДЕО)

25/07/2015
Крокодилячі і страусині туфлі: Екс-міністр екології у бігах торгує взуттям в Києві (ВІДЕО)

злоччі

Колишній міністр екології України Микола Злочевський, якого Генпрокуратура оголосила в розшук, є власником бутіка Zlocci – нового бренду, під вивіскою якого вже півроку в центрі Києва продають дороге чоловіче взуття зі шкіри страуса і крокодила.
Про це йдеться в програмі "
Схеми" Радіо Свобода та Першого Громадського, передає Корупція.маркет

Торгова марка Zlocci зареєстрована на кіпрську компанію "Аметоса інвестментс лтд". У цієї фірми є багато перетинів з іншими бізнесами екс-міністра.

Проти Злочевського відкриті як мінімум дві кримінальні справи – зловживання службовим становищем та заволодіння бюджетними коштами, а також за незаконне збагачення. За обома статтями йому може загрожувати конфіскація майна, але поки що його доходи зростають – наприклад, у грудні відкрився новий бутік взуття.

У програмі стверджується, що є цілий ряд свідчень, що саме Злочевський є власником цього магазину. Наприклад, адреса реєстрації власника торгової марки, компанії "Аметоса інвестментс лтд", збігається з адресою фірми "Біртіліна консалтинг лтд". Остання є співвласником двох палаців із земельними ділянками на Київському водосховищі разом з батьком Злочевського.
Раніше журналісти виявили, що цими маєтками і землею володіє Злочевський, який був міністром екології України за президентства Віктора Януковича.

Дочка екс-міністра Карина Злочевская значну частину публічних постів на своїй сторінці в Facebook присвячувала саме новому магазину Zlocci. Але після того, як журналісти попросили коментар у представників Злочевського, пости про магазин зникли.

Журналісти з'ясували, що торгову марку Zlocci реєструвала Катерина Охотнікова – раніше вона допомагала реєструвати інтелектуальну власність компанії "Інфокс" -ТМ "Біолонг".

Власником і бенефіціаром компанії "Інфокс", згідно з державним реєстром, є Микола Злочевський. Але формально продає дороге взуття Валерій Ткач – фізична особа – підприємець.
Підприємство Ткача, згідно з документами, розташоване за адресою, яка виявиласяя багатоповерховим будинком на околиці Києва.

 

 

 


                         



Коментарі