Економіка світу
Подобається

Вартість бареля Brent зросла до 58,72 долара

15/07/2015
Вартість бареля Brent зросла до 58,72 долара

нафта

Світові ціни на нафту збільшуються в середу на тлі очікувань інвесторів про повернення іранської нафти на ринок не раніше 2016 року.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм. Інформує Корупція.маркет

Станом на 8.27 за московським часом вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,36% – до 58,72 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на WTI піднімалася на 0,4% – до 53,25 долара за барель.

Іран і "шістка" міжнародних посередників в ніч на 14 липня досягли історичної угоди про врегулювання багаторічної проблеми іранського атома.

Найскладніші переговори завершилися прийняттям спільного всеосяжного плану дій, виконання якого повністю зніме з Ірану введені раніше економічні та фінансові санкції з боку РБ ООН, США і Євросоюзу.

"Фінансові та нафтові санкції щодо Ірану будуть зняті… але ринок не побачить моментального збільшення (пропозиції) нафти", – наводить агентство Франс Прес слова експертів аналітичного агентства Platts.

За очікуваннями аналітиків, значне збільшення поставок іранської нафти на ринок не відбудеться до початку наступного року.

За оцінками Platts, в даний час Іран експортує близько 1 мільйона барелів нафти на день, тоді як до санкцій в середині 2012 року показник експорту становив 2,2-2,3 мільйона барелів.

Вплив на котирування також надають очікування статистики управління енергетичної інформації Міненерго США з комерційних запасів нафти в країні за тиждень, що завершився 10 липня.

Експерти очікують, що запаси скоротилися на 2,067 мільйона барелів, або на 0,4%, – до 463,7 мільйона барелів.

За оцінками Американського інституту нафти (American Petroleum Institute, API), запаси знизилися на 7,3 мільйона барелів.


                         



Коментарі