Махінації
Подобається

“КримНаш” заполонив душі росіян: вони готові їсти гнилу полуницю

23/06/2015
“КримНаш” заполонив душі росіян: вони готові їсти гнилу полуницю

Local residents gather strawberries in the village of Dvorets

Підгнила полуниця з пальмовою олією – не кращий десерт навіть для росіян. Замість того, щоб налагодити поставки ягоди в країну, росіяни тільки кричать "Крим наш".

В російських супермаркетах часом можна наштовхнутися на полуницю, красиво упаковану, за ціною 400 рублів за кілограм. На вагу її продають тільки на вуличних овочевих прилавках, яких після введення санкцій на фрукти та овочі з Європи залишилося дуже мало. І там полуниця є – не дешевше 250 рублів.

"Крим наш", і що від цього маєш? Підгнилу полуницю з пальмовою олією для стовбурів балістичних ракет ", – пише польський шеф-кореспондент видання Gazeta Wyborcza в Москві Вацлав Радзивинович, передає Joinfо.ua.

"Мене зачепило те, що я прочитав у Wyborcza про полуниці на нашому кордоні з Калінінградом. Йшлося про те, що жителі області заскакують до Польщі без віз, оскільки мають таке право, і купують ягоди по 5 злотих за кілограм. На їхні гроші – це 70 рублів ", – зазначає Радзивинович.

За його словами, москвичам залишається лише "пускати слинки", а якщо не пощастить – то "випробувати огиду". Журналіст пояснює, що раніше тут завжди було багато полуниці, яку оперативно привозили з Варшави.

А адже рік тому, ще перед офіційним введенням Кремлем ембарго на імпорт, було відомо, що Росія закриває свої двері перед фруктами та овочами з країн, від яких вона їх отримувала здавна. Представники влади вже тоді говорили, що на цьому дуже виграють місцеві виробники, які швидко займуть на ринку місце закордонних конкурентів.

"Теоретично вони мали рацію, бо при здоровій економіці таких шансів б не упустили. У здорової", – нарікає автор.

Він згадує, як Дмитро Медведєв, будучи президентом, говорив, що російську економіку навіть економікою назвати неможливо.

"А ось хоча і" Крим наш ", на тарілці – дорога підгнила полуниця з пальмовою олією", – підкреслює автор.

 


                         



Коментарі