Економіка України
Подобається

Україна закупила у Великобританії 55 бронетранспортерів: панацея чи гроші на вітер?

22/06/2015
Україна закупила у Великобританії 55 бронетранспортерів: панацея чи гроші на вітер?

бронетранспортири

Нещодавно українська влада закупила у Великобританії бронетранспортери''Саксон''. Ця подія набула неабиякого розголосу і неабияких суперечок. Одні вважають цю покупку доволі вигідною, інші ж зазначають, що самі британці таку машину не використовували б на полі бою через її непридатність. Кількість бронетранспортних машин, якими оперує українське військо, збільшилась на 55 одиниць. Їх в Україну доставили із Туманного Альбіону.

Про це під час чергової зустрічі із журналістами повідомив радник президента Юрій Бірюков. Як зазначив радник, ці машини на цей момент перебувають на території однієї із військових частин. Зараз їх дообладнують для того, аби з їх допомогою солдати могли здійснювати спеціалізовані завдання. Ось що про це сказав сам Бірюков на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук: «20 машин будуть перероблені під медевак першої лінії, а 35 —під командно-штабні, з різною спеціалізацією».

Зазначимо, що українська армія отримала 55 вищезгаданих бронетранспортерів Saxon. Зазначимо, що на цей момент українські солдати отримали 55 таких БТР-ів. Як зазначив під час випробувань бойової техніки перший заступник генерального директора державного концерну «Укроборонпром» Сергій Пінькас, закуплені БТР-и на цей момент демілітаризовані і потребують додаткової модернізації. Порівнюючи ціну на закуплені БТР-и з цінами на найбільш схожі аналоги, пан Пінькас заявив, що ціна таких – трохи більше 0,5 мільйонів доларів.

Варто зазначити, що в Україні зараз перебувають 20 із 75 таких британських машин. Зазначимо, що у давніших матеріалах ЗМІ піврічної давнини вже йшлося про такі бронетранспортери. Зокрема, журналісти зазначали, що колишній начальник сухопутних військ Великобританії Річард Даннат обурився продажем «Саксонів» Україні. За його словами, він особисто ще в 2006 році списав «Саксони» на металобрухт, як непридатні для використання в зоні бойових дій. Куплені Україною бронемашини він вважає легкоброньованими вантажівками, яким нема чого робити на лінії вогню, тому передачу цих БТР-ів армії, яка веде справжню війну, британський командувач назвав «аморальною».


                         



Коментарі