Махінації
Подобається

Голова Держінтелекту “вивела” мільйони та уникла люстрації – ЗМІ

22/06/2015
Голова Держінтелекту “вивела” мільйони та уникла люстрації – ЗМІ

Голова Держслужби інтелектуальної  власності Алла Жарінова

Голова Держслужби інтелектуальної  власності Алла Жарінова уникла люстраційної перевірки, а будучи директором "Укрпатенту" ("Український інститут промислової власності") уклала договір про переклади із завищеними на мільйони цінами.  

Про це пишуть "Наші гроші", передає Корупція.маркет

Держфінінспекція, яка перевіряла патентовиків за 2011-2014 роки, з’ясувала, що переплата приватному ТОВ "Науково-технічні переклади" склала майже 8 мільйонів гривень (переклад на російську, українську та англійську мови патентів, рефератів, тощо). За даними ревізорів, фірма завищувала зарплати виконавців і робила це регулярно.

Система працювала так: у 2003 році була укладена первісна угода, а потім щороку укладали додатки до неї, змінюючи ціну і обсяг робіт.

"Укрпатент" з 2001 очолювала Алла Красовська. У 2003 році держпідприємство зблизилось із "Науково-технічними перекладами" і відповідно – його директором – Георгієм Жаріновим.

Приблизно у 2006 році Алла Красовська взяла собі прізвище Жарінова, а ще виявилась прописаною з директором перекладацької фірми на одній адресі. А сам Жарінов приблизно у цей же час перекваліфікувався з директора "Науково-технічних перекладів" у засновника фірми.

Хоча Жарінова у 2012 році покинула "Укрпатент", її колишні підлеглі продовжили плідну співпрацю із давнім приватним партнером.

Вже після Майдану – у листопаді 2014 року уряд призначив Жарінову головою Державної служби інтелектуальної власності України.

Суд, у якому нове керівництво "Укрпатенту" за нової влади намагався стягнути з приватників переплату, закінчився нічим. Що ж до перевірки ДФІ, то, як вказав апеляційний суд – акт ревізорів про завищення вартості послуг перекладачів "не несе жодного імперативного характеру для учасників спірних правовідносин"

 Фото: nashigroshi.org

У мережі знайшовся лише наказ Жарінової від 27 лютого 2015 року. Згідно з яким Жарінова звільнила саму себе від люстраційної перевірки:

"Провести в Державній службі інтелектуальної власності України (далі – ДСІВ) перевірку, передбачену Законом працівників ДСІВ та керівників державних підприємств, організації, що належать до сфери управління ДСІВ, окрім Голови ДСІВ…".

. Фото: nashigroshi.org

"Судячи з того, що люстраційних відгуків від урядовців теж не чути, будемо вважати, що і тут колишню очільницю "Укрпатенту" знову пронесло. Нам залишається лише зафіксувати нову схему і чекати нових тендерних успіхів, тепер уже від Держслужби інтелектуальної власності", – пишуть "Наші гроші".

Українська правда


                         



Коментарі