Махінації
Подобається

Родини загиблих добровольців не отримають допомогу від держави (відео)

18/06/2015
Родини загиблих добровольців не отримають допомогу від держави (відео)

Закон, який надає добровольцям статус учасника бойових дій, набуде чинності 22 червня. Але сім'ї загиблих бійців досі не знають, на яку допомогу можуть розраховувати від держави.

Одне відомо поки точно — одноразову допомогу, яку отримують сім'ї загиблих військовослужбовців, родинам добровольців не бачити.

Син Лілії Петросян — боєць "Айдару" Оганес вірменин за національністю, загинув під Луганськом, прикриваючи товариша. Поклав життя за Україну, але влада не віддячила жодною копійкою. Все тому, що пішов на війну добровольцем.

Таку ж відповідь отримала і сестра загиблого бійця-добровольця Оксана. Добровольці не є військовослужбовцями. Хоча має зібрану папку доказів, що її брат отримав важке поранення і загинув у бою за Лутугіно майже рік тому.

Усі надії жінок залишалися на зміни до закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". Ще у квітні парламент надав членам добровольчих батальйонів статус учасника бойових дій. А сім’ям загиблих бійців гарантував соціальний захист.

Та родичів чекало чергове розчарування. Одноразова допомога у 609 тисяч гривень, яку виплачують родичам загиблих військовослужбовців, добровольцям не передбачена.

Про те, що у законі багато "темних плям", говорить і голова товариства ветеранів АТО Кирило Сергеєв. Документ набуде чинності 22 червня, але які саме пільги отримають добровольці, зрозуміти важко.

У профільному парламентському комітеті ж запевняють — добровольці отримають такі ж пільги, як усі військовослужбовці. А от 609 тисяч родинам загиблих поки що не виплачуватимуть. Мовляв, зі всіма добровольцями треба розібратися поіменно.


                         



Коментарі