Економіка України
Подобається

Яких помилок найчастіше припускаються під час оформлення субсидій: інфографіка

11/06/2015
Яких помилок найчастіше припускаються під час оформлення субсидій: інфографіка

субсидії корупція інфо

Уже минуло два місяці, як українці почали оформляти субсидії за новими правилами.

Як пише газета "Сегодня", людям ледве вдається збирати довідки, крім того, оформлену знижку іноді не вписують в платіжки за компослуги. Новину передає Корупція.маркет

За словами директора Департаменту держсоцдопомоги Мінсоцполітики Віталія Музиченка, за субсидіями звернулися понад 900 тис. сімей. – додатково до тих, хто вже їх отримував у опалювальний період 2014-2015 років, із них 346 тис. сімей держдопомогу вже призначено, решта заяв розглядаються.

"Найбільша проблема для людей – заповнити декларацію про доходи, потрібна підготовча робота, щоб з'ясувати, які були доходи у всіх зареєстрованих за минулий рік. Ще одна складність виникає, якщо людина зареєстрована в одному місці, а фактично проживає в іншому. Платіж і субсидія налічуються за місцем реєстрації. Раніше нікого це не хвилювало, а тепер ускладнюється процес. Але це вина мешканця, а не держави, нехай реєструється за фактичним місцем проживання. Якщо є всі дані про доходи, співробітники місцевих органів соцзахисту допоможуть заповнити декларацію та заяву", – розповів Музиченко.

_-1_322


                         



Коментарі