Махінації
Подобається

Шокуючі ціни в окупованому Донецьку (ФОТО)

10/06/2015
Шокуючі ціни в окупованому Донецьку (ФОТО)

д10шок

Українські продукти в окупованому Донецьку не рідкість і не виняток, при цьому їх частка на прилавках магазинів і ринків набагато більша, ніж російських.

Як пише "Сегодня", окупанти пропонують непідконтрольній Україні частині Донбасу певний асортимент товарів – в основному, це газована вода, фаст-фуд (чіпси, швидкорозчинні супи та каші), молочні продукти, побутова хімія, ліки. Найуживаніші – хліб, м'ясо, яйця, овочі та фрукти – мають місцеву і українську прописку. 
У Донецьку не в повну силу, але все-таки працюють молоко- та хлібозаводи. З довколишніх міст доставляють ковбасу та м'ясопродукти, фермери привозять на продаж яйця. Ціни, щоправда, космічні: десяток яєць – 24-27 гривень, ковбаси – від 87 до 153 (палиця напівкопчена).

Інформує своїх читачів Корупція.маркет


"Яблука коштують 40-45 гривень, це майже 2 долари, кошмар якийсь! Молода картопля по 30 гривень, полуниця – 70, помідори і черешня по 50 гривень. Де це бачено, щоб в Україні, на наших чорноземах, фрукти-овочі коштували, як ніби їх з-за кордону привезли? ", – каже донеччанка Ніна Усач на ринку.

З Херсона до окупованого Донецьк везуть помідори, кабачки, молоду капусту, полуницю, черешню.

Також на ринку продають соняшникове масло – від 33 до 37 гривень за літр. Причому, як свідчить оголошення над столиком, "відпускається в тару покупця".


У той же час, у м'ясних рядах пожвавлення давно вже немає, продавці нудьгують, відпускаючи рідкісним покупцям свинину і яловичину.

Кілограм свинини від 120 до 130 гривень, свино-яловичий фарш – 90 гривень за кіло, як свідчить цінник, печінка – по 75 гривень. Курка ж коштує від 40 гривень і вище.

Зазначимо, що незважаючи на те, що Росія завіряє в "надійності" кордону з окупованої частиною Донбасу, в Донецьку вільно можна купити споконвічно російський продукт – горілку "Путінку".

Також продавці розповідають, що масло в Донецьк привозять з Білорусі.

д1 д2 д3 д4 д5 д6 д7 д8 д9 д10


                         



Коментарі