Економіка світу
Подобається

Перший покупець Apple 1 опублікував рідкісні фото Стіва Джобса і Стіва Возняка (ВІДЕО)

26/05/2015
Перший покупець Apple 1 опублікував рідкісні фото Стіва Джобса і Стіва Возняка (ВІДЕО)

стив джобс

Fast Company опублікувала відеоролик про засновників компанії Apple Стіва Джобса і Стів Возняк. На відео демонструються рідкісні знімки, які надав Пол Терреро – власник магазину Byte Shop, який першим замовив партію з 50 комп'ютерів Apple 1.

Народження Apple відбулося вналсідок союзу технічного генія і генія маркетингу. Джобс і Возняк познайомилися завдяки Біллу Фернандесу, їхньому спільному знайомому, який вирішив звести майбутніх партнерів один з одним, не сумніваючись у тому, що вони знайдуть спільну мову. 26-річний Воз тоді вчився в університеті Берклі, а молодший Джобс вже закінчив школу і поки ще не знав, чим буде займатися. Вони дійсно швидко знайшли спільну мову.

Фотографії на відео датуються 1976 роком, коли була заснована Apple Computers. До знаменитої парочки тоді приєднався їхній знайомий Рон Вейн, що працював разом з Джобсом в Atari. Йому належало 10% акцій компанії і займався він юридичними та паперовими питаннями. Пропрацював він в компанії зовсім недовго – Вейн покинув Apple і відмовився від своєї частки (яка вже через десять років вимірювалася сотнями мільйонів доларів). У 1981 році відійшов від справ і Стів Возняк.

Стів Джобс зберіг вірність Apple, створивши компанію, яка виросла з дружнього кола в гаражі до багатомільярдної корпорації. Однак назвати його медійної персоною досить складно, тому що ми багато чого не знаємо про життя засновника Apple. Ставитися до його особистості можна по-різному, але не можна заперечувати, що без його впливу сучасні технології не стали б такими, якими ми їх знаємо зараз. Можливо, дізнатися Джобса трохи краще допоможуть рідкісні фотографії, зроблені на зорі створення корпорації.


                         



Коментарі