Махінації
Подобається

Скандал: окупанти в Криму здерли гроші з ветеранів за вручені їм медалі

17/05/2015
Скандал: окупанти в Криму здерли гроші з ветеранів за вручені їм медалі

ветерани

В окупованому Криму депутати однієї з російських партій зробили несподіваний нахабний сюрприз ветеранам Великої Вітчизняної війни. Так, нагородивши їх ювілейними медалями, представники Держдуми РФ стали вимагати, аби ветерани повернули кошти, витрачені на нагороди.

Про скандальну заяву окупантів пишуть тамтешні ЗМІ. Таку новину передає «Преса України», повідомляє Корупція.маркет

Обурені жителі Севастополя вважають таке ставлення «скотським».

«І справа не в грошах, а в самому ставленні до людей. Зараз багатьом живеться важко, до свята ветеранам і дітям війни видали по п'ятсот рублів, з яких сто п'ятдесят довелося віддати за медаль», – розповіли мешканці Севастополя.

Глава громадської організації «Діти війни» Олександр Шерстнев заявив, що в Нижньому Новгороді також практикується «здирання» грошей за нагороди ветеранам.

«Так, можна сказати, що гроші невеликі, можна сказати – пльові. Краще, правда, так не говорити. Тому що це чотири з гаком буханки білого хліба, наприклад. Або кілограм – півтора риби типу путасу або хека. Кілограм огірків або більше чотирьох кілограмів картоплі врожаю минулого сезону. Що, вже не так малі та незначні в бюджеті ветерана ці 130 рублів?», – прокоментував ситуацію пан Шерстньов.

Також він додав, що люди, скоріш за все, обурюються не через суму, яку вимагають з ветеранів. Образливим є сама вимога повернути кошти за заслужені нагороди.

«Якесь криве «вшанування» виходить», – підсумував керівник «Дітей війни».


                         



Коментарі