Економіка світу
Подобається

США може стати конкурентом серед експортерів нафти

08/05/2015
США може стати конкурентом серед експортерів нафти

нафта

Нафтовий ринок ніби набув стабільності, лідери визначилися, але чи довго сьогоденний баланс утримається… Американці добралися і до світових запасів нафти. США планує у найкоротші терміни розділити п’ятірку з наймасштабнішими нафтоекспортерами світу.

Є визначена дата – 2025 рік. До цього року США мають намір збільшити свій експорт до 2,4 мільйонів барелів нафти/ день. У переводі на тонни це виходить 120 мільйонів. Міністерство енергетики офіційно подало такий план. Звітність надала консалтингова компанія «Turner, Mason & Co.»

Експерти готові вже зараз постачати до півтора мільйонів барелів. Також Сполучені Штати Америки плануть повністю відмовитися від ембарго. Таким чином Штати посядуть четверту сходинку серед нафтопостачальників. Їх випереджатимуть Саудівська Аравія, Росія, Об'єднані Арабські Емирати.

Корективи у конкуренції та зміни темпів видобутку не враховані у звітності. Скасування ембарго – заборони на експорт – може серйозно повпливати на нафтове становище. Заборона була впроваджена з 1975 року. Лізі Мурковскі, сенатор від Аляски, має безпосередні наміри вносити поправки до закону про відміну ембарго.

Протягом останніх чотирьох років видобуток в Америці збільшився на 71%. Експорт нафти американського виробництва знизить різницю на 6$ за барель. За 15 років країні прогнозують долю найбільшого енергоекспортера.

За попередній рік США 94% барелів експортувало у Канаду. Протягом останніх днів ціна на берель коливається у межах $65 – $70.

У нас у запасі є ще десять років, аби спостерігати за прогресами, просуваннями та діями США у захваті нафтосфери.

 

Автор: Валентина Рущак


                         



Коментарі