Економіка світу
Подобається

Елон Маск випустить сонячні батареї за $ 3000, достатні для живлення цілого будинку

01/05/2015
Елон Маск випустить сонячні батареї за $ 3000, достатні для живлення цілого будинку

tesla

Днями CEO і засновник Tesla Motors Елон Маск оголосили про створення нового бізнес-напрямку – Tesla Energy. Воно сфокусується на тому, щоб перевести більшу частину домогосподарств з традиційних джерел енергії на сонячні батареї. Про це повідомляє TechCrunch і ряд інших видань, передає своїм читачам новину Корупція.маркет

«Наша мета – фундаментально змінити те, як у світі використовують енергію», – заявив Маск.

Перший продукт, над яким працюватимуть в Tesla Energy, називається Powerwall Home Battery. Це – стаціонарна батарея, яка може автономно забезпечувати енергією ціле домогосподарство. Це літій-іонний акумулятор, який створений із застосуванням технологій, які Tesla використовує в даний момент для батарей автомобілів.


«Проблема в існуючих батареях в тому, що вони відстійні, – заявив Маск на прес-конференції. – Дорогі, ненадійні, неякісні, з якого боку не глянь ». На його переконання, рішення, яке пропонує Tesla, від них кардинально відрізняється.

Технічні характеристики батарей:

tesla2
Розроблені Tesla батареї коштують $ 3500 за потужність в 10 кВт і $ 3000 – за 7 кВт, попередні замовлення на такі батареї вже відкриті в США, а перші замовлення, за словами Маска, будуть доставлені вже до кінця літа. Кілька батарей – до дев'яти штук – можна використовувати одночасно, створюючи таким чином, надійне джерело енергії. Більше можна дізнатися на офіційній сторінці проекту.

 


                         



Коментарі