Економіка світу
Подобається

В Росії масові протести вчителів та робітників – NYT

22/04/2015
В Росії масові протести вчителів та робітників – NYT

рубль

У Росії почалися протестні акції робітників, яким не виплачують заробітну плату. Про це пише The New York Times, передає Корупція.маркет

Як повідомляє газета, на Далекому Сході вчителі влаштували страйк, в Центральній Росії те ж саме зробили співробітники металургійного підприємства, в Санкт-Петербурзі працівники автомобільної галузі "відклали свої інструменти", в Сибіру співробітники "віддаленого будмайданчика" написали свою скаргу величезними літерами на дахах.

Видання пише, що російська економіка "прогинається" під вагою міжнародних санкцій і падаючих цін на енергоносії.

У статті йдеться, що це перша загальнонаціональна реакція на економічну політику Москви. Газета додає, що переважно йдеться про "несанкціоновані" акції, оскільки організована робоча сила ніколи не була потужною політичною або економічною силою в сучасній Росії.

У статті також наводяться дані Росстату, згідно з яким на 1 квітня 2015 року заборгованість по зарплаті склала 2,9 млрд руб., що на 15% більше в порівнянні з торішнім показником.

Раніше директор інституту "Центр розвитку" НДУ ВШЕ Наталія Акіндінова заявила, що реальна зарплата росіян упала майже на 10% до минулого року.

Як підкреслює американська газета, невдоволення, пов'язане з невиплатою зарплат, протягом деякого часу згладжувалося "припливом національної гордості" після анексії Криму та заяв про те, що труднощі є "неминучою ціною" за відстоювання російських інтересів. Тим не менш, зазначає видання, страйки і протести в регіонах є новим викликом Москві. Такі акції відповідають прогнозам економістів, згідно з яким рецесія найсильніше позначиться на сільських районах і мономістах, додає газета.


                         



Коментарі