Економіка світу
Подобається

РФ відповіла на санкції Заходу

20/04/2015
РФ відповіла на санкції Заходу

росія

Росфінмоніторинг, що стежить за фінансовою дисципліною, вводить банківські санкції проти 41 країни. Про це з посиланням на лист відомства, розісланий днями в російські банки повідомляють "Известия", передає УНН.

Банки тепер зобов'язані повідомляти в Росфінмоніторинг про операції клієнтів (як громадян, так і компаній), які є резидентами 41 країни: США, Канади, Євросоюзу (включає 28 держав), Австралії, Норвегії, Ірану, Сирії, Судану, Нової Зеландії, Аргентини, Мексики , Швейцарії, Північній Кореї та Ямайки.

Якщо банк буде нехтувати цією вимогою, його дії будуть кваліфіковані як порушення, за які планується відкликати в банків ліцензії. Угоди клієнтів з нового чорного списку визнаються "сумнівними" і не рекомендуються банкам до проведення.

Згідно з вимогою Росфінмоніторингу, банки при прийомі на обслуговування клієнта повинні з'ясувати, чи є він резидентом держави з чорного списку. Цей перелік, за словами близького до відомства джерела, є новим, він сформований "відповідно до поточної політичної та економічної ситуацій в світі і в Росії". З чорних списків у Росфінмоніторингу зараз діє "Перелік терористів і екстремістів".

У листі пояснюється, що це країни, щодо яких РФ ввела санкції у відповідь на санкції з їхнього боку; держави, які не виконують вимоги FATF (міжурядова Група розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей, Росія є її учасницею); країни, які підтримують тероризм; країни, які не ведуть боротьбу з корупцією; держави, потурання вільному обігу наркотиків.

У листі також зазначено, що мається на увазі під санкційний країнами – йдеться про країни, щодо яких Росією введені спеціальні економічні заходи (тимчасові, для захисту інтересів громадян РФ). У списку цих заходів: призупинення реалізації спільних програм у сфері економіки, припинення надання технічної допомоги і призупинення військового співробітництва; обмеження або повна заборона на проведення фінансових транзакцій з такими країнами; заборона або обмеження зовнішньоекономічних операцій; призупинення дії міжнародних торгових договорів; зміна сум ввізних або вивізних мит; заборона на вихід до портів РФ і використання російського повітряного простору; обмеження на туризм; заборона на співпраці в області науки або відмова від нього.

Джерело: Корупція.маркет


                         



Коментарі