Економіка світу
Подобається

А.Меркель наголосила на важливості створення зони вільної торгівлі з Росією

18/04/2015
А.Меркель наголосила на важливості створення зони вільної торгівлі з Росією

вільна торгівля

Для Німеччини залишається важливим питання свторення великої зони вільної торгівлі c Росією. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, передає УНН з посиланням на ТАСС.  Новину повідомляє Корупція.маркет

"Перспектива великої зони вільної торгівлі c Росією важлива і для нас", – сказала А.Меркель. Вона зазначила, що між двома країнами "є проблеми політичного характеру", але, на її думку, їх можна подолати шляхом політичного діалогу.

А.Меркель підкреслила, що угоди, які були укладені з Молдавією і Україною, не спрямовані проти Росії, а, навпаки, рухають країни до спільної торговельної зони.

"Ми наближаємо їх крок за кроком до спільного економічного простору, як одного разу сказав (президент РФ) Володимир Путін – від Владивостока до Лісабона", – нагадала А.Меркель.

Крім того, канцлер ФРН відзначила важливість виконання мінських угод.

Нагадаємо, в кінці 2014 року вперше заявили про те, що між ЄС і ЄАЕС може бути створена зона вільної торгівлі. А.Меркель обгрунтувала це, зокрема, тим, що це могло б зняти питання технічного характеру між Росією і Україною, що підписала угоду про зону вільної торгівлі з ЄС.


                         



Коментарі