Економіка України
Подобається

Прати і прасувати вночі удвічі дешевше

16/04/2015
Прати і прасувати вночі удвічі дешевше

прання вночі економія

Через високі ціни на комунальні послуги, кияни вчаться економити воду і газ, встановлюють дворежимні багатотарифні лічильники на світло. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла киянка Світлана Богдан, передає Корупція.маркет

"З чоловіком і донькою живу у трикімнатній кватирі біля метро КПІ, – розказує Світлана. – За опалення, світло, газ, телефон, інтернет та утримання будинку платимо 1 тисячу гривень. Після подорожчання доведеться віддавати 1,5 тисячі. Субсидію взяти не можу, бо півроку тому чоловік купив машину. Йому для роботи автомобіль потрібен".

Щоб економити, сім'я планує поставити дворежимний багатотарифний лічильник.

"Сусідка пере, прасує, заряджає телефон і ноутбук та включає хлібопічку уночі, бо тоді електрика удвічі дешевша, – пояснює Світлана. – Ми всі лампочки замінили на енергозберігаючі, на ніч вимикаємо всі переноски. Бо техніка навіть в режимі очікування тягне електрику".

Сім'я четвертий місяць користується посудомийною машиною.

"Економію води вже відчули, – говорить господиня. – За одне миття витрачаємо 10-12 літрів. Якби продовжувала мити посуд у раковині, йшло б по 40-50 літрів за одне миття. Перемо одяг двічі на тиждень. Приймаємо душ замість ванни".


                         



Коментарі