Економіка світу
Подобається

Половина росіян упевнена, що економіка в країні погіршується

15/04/2015
Половина росіян упевнена, що економіка в країні погіршується

рубль

Майже кожен другий росіянин (47%) вважає, що економічна ситуація в країні останнім часом погіршується, і лише 10% громадян вважає, що вона покращується.

Про це свідчать дані опитування, проведеного на замовлення Банку Росії ТОВ «Інститут фонду «Громадська думка», передає Прайм.

Ці негативні зміни громадяни найчастіше (14%) пов'язують із погіршенням відносин Росії з країнами ЄС і США, а також із введенням санкцій. Ще 9% опитаних вважають, що російська економіка ослабла через події в Україні. І лише незначна кількість громадян вказує на не цілком ефективну, на їхню думку, економічну політику держави, зростання цін, економічну кризу і зниження курсу рубля (4–5%).

Серед тих респондентів, хто заявив про погіршення економічної ситуації у країні, більшість (34%) зазначили виникнення останнім часом труднощів і проблем або в себе, або у своїх близьких, друзів і знайомих. У списку головних проблем на першому місці – погане матеріальне становище, низький рівень зарплат, пенсій (19%). На другому місці в списку йде інфляція і безробіття (по 8%). Проблеми з виплатами за кредитами виникли у 2% респондентів.

Опитування проводилося в режимі особистого інтерв'ю в середині березня. Участь у ньому взяли 2000 осіб в 105 населених пунктах у 43 суб'єктах РФ. Максимальна статистична похибка – 3,3%.

Джерело: Корупція.інфо


                         



Коментарі