Економіка України
Подобається

Мінфін хоче прив’язати деякі податки до рівня інфляції

06/04/2015
Мінфін хоче прив’язати деякі податки до рівня інфляції

Законопроект обговорюватимуть протягом місяця.

В Кабмине предлагают пересматривать ставки отдельных налогов / investgazeta.net

Міністерство фінансів України пропонує здійснити щорічний перегляд ставок деякихподатків і зборів, визначених в абсолютних значеннях, з урахуванням індексу споживчих цін та індексу цін виробників промислової продукції. Новину передає Корупція.маркет з посиланням на УНІАН

За інформацією на сайті Мінфіну, підвищення ставок пропонується здійснити з урахуванням індексу споживчих цін та індексу цін виробників промпродукції, які за урядовими прогнозами на 2015 рік очікуються на рівні 126,7% і 126,5% відповідно.

Враховуючи сфери застосування податків і зборів, Мінфін пропонує підвищити ставки акцизного податку, екологічного податку та рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України з урахуванням прогнозного індексу інфляції на 26,7%.

Разом з тим, ставки рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів, спеціальне використання води, користування надрами з метою, не пов'язаною з видобуванням корисних копалин, пропонується підвищити з урахуванням індексу цін виробників промпродукції на 26,5%.


Також повідомляється, що відповідний законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зміни ставок деяких податків і зборів» розроблено і оприлюднено для обговорення, яке триватиме упродовж місяця.
Детальніше читайте на УНІАН:http://ecology.unian.ua/naturalresources/1064008-minfin-hoche-privyazati-deyaki-podatki-do-rivnya-inflyatsiji.html


                         



Коментарі