Економіка України
Подобається

Коли почнуться виплати вкладникам “НАДРА” І “ДЕЛЬТА БАНК

06/04/2015
Коли почнуться виплати вкладникам “НАДРА” І “ДЕЛЬТА БАНК

гроші

Виплати вкладникам найбільших неплатоспроможних банків "Надра" і "Дельта Банк", в яких працює тимчасова адміністрація Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, можуть початися в другій половині квітня. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на директора-розпорядника фонду Костянтина Ворушиліна, передає Корупція.маркет

"Я сподіваюся, що в другій половині квітня. Інвентаризація вкладів вже майже завершена – є ознаки маніпуляцій з базами по вкладах – дроблення, подвоєння. Ми намагаємося розібратися", – сказав Ворушилін, відповідаючи на питання про терміни початку виплати вкладникам найбільших неплатоспроможних банків "Надра "і" Дельта Банк ".

За його словами, частина виплат по "Дельта Банку" буде заблокована.

 

"Точної суми поки немає, але тимчасовий адміністратор банку повідомив, що понад 1 млрд грн вкладів – з ознаками дроблення. А ми такі вклади не визнаємо і не виплачуємо", – додав керівник фонду.

Ворушилін підкреслив, що чим більші обсяги банку, тим більше технічних складнощів виникає при обробці його бази вкладів, у зв'язку з чим фонду потрібно більше часу для підготовки до виплат.

"Одна справа обробити базу" Укоопспілки ", де 50 мільйонів вкладів, інша справа – база" Дельти ". Це різні речі. І коли нам радять починати виплати через два тижні після введення тимчасової адміністрації, то я не проти і через тиждень, але треба визначити базу вкладників. Ми нічого не можемо виплатити, поки її немає ", – пояснив він.


                         



Коментарі